Băsescu, la Marea Adunare Centenară de la Chişinău: Cerem parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca, în cel mai scurt timp, să voteze din nou unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu la manifestaţia de la Chişinău FOTO Iurii Botnarenco
Traian Băsescu la manifestaţia de la Chişinău FOTO Iurii Botnarenco

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, la „Marea Adunare Centenară“ de la Chişinău, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, că parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău trebuie să voteze în cel mai scurt timp unirea.

„Suntem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foarte mulţi, în România, nu ştiu de ce această piaţă se numeşte Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română. 300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat”, a spus Traian Băsescu.

El a cerut parlamentelor celor două ţări să voteze unirea.

"Aici, astăzi, venim cu al doilea mare eveniment şi cerem parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou unirea”, a continuat fostul şef al statului.

În discursul susţinut duminică, fostul şef al statului a reluat afirmaţia făcută cu o zi în urmă, conform căreia trăim „după voinţa lui Stalin şi Hitler, trăim după odiosul pact Ribbentrop-Molotov”, afirmând că românii sunt singurii care nu au avut tăria de a îndepărta efectele pactului.

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, are loc duminică, la Chişinău, printre cei care participă aflându-se Traian Băsescu şi Ludovic Orban şi Dan Barna. Evenimentul a început cu un spectacol folcloric, după care a fost intonat imnul de stat al României, la final mulţimea scandând îndelung "Unire!!".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite