Băsescu, despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova: Este un fals destinat să înşele moldovenii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale de la Chişinău, Traian Băsescu a comentat şi situaţia privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova, nu înainte ca să aprecieze eforturile depuse de fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, în ceea ce priveşte apropierea Chişinăului de NATO.

„Falsa poveste a autodeclarării ca fiind ţară neutră este doar un fals, care este destinat să înşele cetăţenii Republicii Moldova. Cum poţi fi ţară neutră când tu ai 80 de mii de tone de echipament militar în Transnistria şi trupe ale Federaţiei Ruse pe propriul tău teritoriu. Cum poţi să fii ţară neutră când nu te recunoaşte nimeni ca ţară neutră. Politicienii de la Chişinău au crezut că sunt Elveţia, nu merge. Neutralitatea trebuie să ţi-o recunoască statele ONU. Trebuie să ţi-o recunoască marele puteri, fiindcă dacă ţi-o recunosc, ţi-o şi protejează. Ştiţi vreun sistem de protecţie pentru securitatea Republicii Moldova? Nu există”, a declarat Traian Băsescu în cadrul congresului extraordinar al Partidului Unităţii Naţionale.

De asemenea, Băsescu a declarat că scopul implicării sale în politica molovenească este ca să contribuie la Unirea Republicii Moldova cu România şi să aducă frontiera României pe Nistru.

Potrivit Articolului 11 din Constituţia Republicii Moldova, „Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă. Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite