Încă un capăt de acuzare pe numele lui Veaceslav Platon. Fostul deputat este învinuit că ar fi încercat să corupă gardienii penitenciarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată încă o cauză penală de învinuire a omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare pentru delapidări de fonduri şi spălare de bani. De această dată, fostul deputat este acuzat de corupere activă.

Potrivit actului de inculpare, pe 22 decembrie 2016, aflându-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, inculpatul a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, inculpatul le-a promis gardienilor apartamente în Capitală, automobile sau câte 5.000 euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil.

Pentru corupere activă în proporţii mari, norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale.

Omul de afaceri şi fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Veaceslav Platon a fost condamnat joi, 20 aprilie, la 18 ani de închisoare.

Ulterior, pe 22 mai, Procuratura Anticorupţie a expediat în judecată o nouă cauză penală de învinuire a omului de afaceri Veaceslav Platon, fiind acuzat de tentativă de escrocherie săvârşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite