Andrian Candu exclude că s-ar putea interveni în raportul Kroll: Nimeni nu poate să redacteze un raport făcut de o companie internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Nimeni nu poate să extragă, să redacteze sau să facă orice altă schimbare într-un raport care este dat de o companie internaţională. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, drept răspuns la suspiciunile apărute în societate că cel de-al doilea raport realizat de compania internaţională Kroll referitor la furtul bancar ar putea să fie publicat într-o variantă „redactată”.

„Compania internaţională o să ne pună la dispoziţie raportul şi noi am cerut acesteia să găsească posibilitatea ca să fie făcut public acest raport. Acum au loc discuţiile între Banca Naţională şi compania Kroll, contractul fiind încheiat între acestea, să găsească soluţia. Eu din câte cunosc, încă nu există o decizie în privinţa faptului când şi cum se va publica”, a afirmat Andrian Candu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV, transmite IPN.

Şeful legislativului spune că după ce va fi prezentat raportul Kroll 2, în cel mai scurt timp o să fie agreat cu aceasta sau cu altă agenţie de investigaţii o anumită strategie de recuperare a activelor de peste hotare. 

„Lucrul acesta este agreat şi cu Fondul Monetar Internaţional şi vom vedea mai multe investigaţii peste hotare, pe lângă investigaţiile pe care le fac pe interior procurorii şi agenţia de recuperare”, declară Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai spus că urma banilor niciodată n-o să dispară. „O să-i căutăm şi o să-i găsim astăzi sau mâine, contează să-i găsim şi să-i aducem în ţară”, menţionează şeful legislativului. 

De asemenea, Andrian Candu menţionează că nu este mulţumit de felul cum lucrează justiţia la capitolul furtul bancar. 

„Nu sunt mulţumit, dar n-am să sun judecătorul ca să facă traducerea mai repede la o decizie”, spune şeful legislativului.

Andrian Candu spune că până acum au fost recuperate peste 900 de milioane de lei din toate sursele care sunt posibile în procesul de lichidare a urmărilor fraudei bancare.

Potrivit lui, informaţia venită de la compania Kroll va fi făcută publică până la 20 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite