Andrian Candu: Ne dorim să avem o cale ferată Chişinău-Bucureşti şi un sistem financiar-bancar integrat cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, are tot mai multe vizite la Moscova şi pledează pentru semnarea unui parteneriat strategic cu Rusia şi denunţarea Acordului de Asociere cu UE, guvernarea de la Chişinău afirmă că România este principalul partener al ţării. Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că „Moldova e o prioritate pentru clasa politică din România şi asta bucură”.

„România este cel mai important partener al Republicii Moldova, atât la nivelul comerţului, investiţiilor, cât şi a proiectelor, mai ales de infrastructură. România a fost întotdeauna alături de Republica Moldova şi în proiectele sociale şi vedeţi şi ajutorul de 100 de microbuze, grădiniţe, şcoli, teatre, muzee. Indiferent de guvernarea şi culoarea politică de la Bucureşti, Republica Moldova e o prioritate pentru clasa politică din România şi asta bucură”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, din 15 mai.

În acelaşi timp, preşedintele Legislativului susţine că în relaţiile celor două state se pot face mult mai multe lucruri decât au fost făcute până acum.

„Dacă vorbim de aceleaşi proiecte de infrastructură, gazoduct şi liniile de înaltă tensiune, interconexiunea pe curent electric sau drumuri, poduri. Ar fi bine să se depună mai multe eforturi ca să mergem şi mai repede în procesele de integrare. Proiectele importante sunt cele care vor integra anumite procese, începând de la indrastructură energetică, comunicaţii, drumuri, inclusiv comunicaţii aeriene, cale ferată”, a subliniat Candu.

Totodată, Andrian Candu a vorbit şi despre anumite procese integraţioniste ce ar trebui să aibă loc între Republica Moldova şi România.

„Ne dorim să avem o cale ferată Chişinău-Bucureşti, care să fie un tren rapid şi fără să-i schimbăm garniturile. Vrem să avem un sistem integrat şi financiar-bancar. Ulterior, de ce nu, să fie şi un sistem integrat al educaţiei, poate un curriculum. Deci, trebuie să existe un proces de integrare realizat mai repede şi mai calitativ”, a punctat speakerul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite