Andrei Năstase respinge informaţia că un microbuz ar fi intrat în mulţime în timpul protestelor: „Este un lucru fals”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a comentat informaţia lansată de reprezentaţii Inspectoratului General de Poliţie precum că un microbuz a intrat în mulţime la protestul organizat de opoziţie duminică, 17 septembrie, din preajma sediului televiziunii publice Moldova 1. Potrivit politicianului, „pe tragedia care se produce aproape lunar în Europa, bandiţii de la Chişinău îşi trag dividende politice”.

Năstase precizează că microbuzul despre care poliţia afirmă că ar fi intrat în mulţime ar fi fost pus la dispoziţia organizatorilor de către un cetăţean „responsabil, un patriot al acestui pământ”, pentru a asigura sonorizarea manifestaţiilor.

„Aţi văzut probabil şi dumneavoastră că în presa controlată de Plahotniuc, în presa monopolizată de acesta, au apărut tot mai multe ştiri precum că un microbuz ar fi intrat în mulţime. Este un lucru fals”, a declarat Năstase într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PPDA susţine că, la insistenţa poliţiştilor, „am intervenit şi am făcut un coridor, astfel încât maşina cu boxele a fost evacuată de acolo”. 

„Nu s-a întâmplat absolut nimic grav. După ce am plecat acasă am văzut că suntem cei mai mari terorişti din estul Europei”, a adăugat Andrei Năstase.

Politicianul a mai subliniat că în urma acţiunilor poliţiei au avut de suferit două femei, acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce oamenii legii ar fi folosit gaze lacrimogene.

De partea cealaltă, reprezentanţii IGP menţionează că unii protestatari au avut un comportament violent şi acuză organizatorii că nu au putut asigura un protest paşnic precum s-au angajat. De asemenea, oamenii legii susţin că în urma intrării microbuzlui în mulţumite au avut de suferit trei poliţişti.

Inspectoratul General de Poliţie a anunţat că persoana care este bănuită că a intrat în mulţime cu microbuzul de model Mercedes-Benz, în cadrul protestelor de duminică, 17 septembrie, din preajma sediului televiziunii publice Moldova 1, deplasându-se în direcţia cordonului viu de poliţişti, a fost reţinută pentru 72 de ore.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite