Andrei Năstase: Dacă Marian Lupu accede în turul doi, alegerile au fost fraudate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.mesaj.md
FOTO www.mesaj.md

În cazul în care candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, accede în turul doi al scrutinului prezidenţial, e semn că alegerile au fost fraudate masiv. O declaraţie în acest sens a făcut liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care şi-a anunţat retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Participând la dezbaterea publică cu genericul: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?”, organizată de Agenţia de presă IPN, Andrei Năstase a spus că prin localităţile din Moldova deja se întocmesc liste cu persoane care să voteze multiplu în schimbul anumitor sume de bani. Politicianul a făcut apel către presă să investigheze amplu toate schemele de fraudare a alegerilor.

„Pe 30 octombrie este ziua marelui nostru protest împotriva acestei guvernări care a batjocorit ţara şi a forţat oamenii să plece peste hotare. Avem o şansă istorică să ne opunem prin votul consolidat al celor care s-au deşteptat şi ştiu că ţara are viitor cu o clasă politică nouă, din care face parte şi Maia Sandu”, a spus Andrei Năstase.

Liderul PPPDA şi-a chemat toţi susţinătorii să dea dovadă de înţelepciune şi să voteze cu Maia Sandu. „Am încredere în Maia Sandu şi vă rog să aveţi încredere în decizia mea de a participa la scrutin susţinând-o pe ea. Altfel am fi favorizat candidatul geopolitic. Trebuie să ne consolidăm împotriva unui candidat oligarhic. Noi toţi ne-am bătut pentru scoaterea din captivitate a Preşedinţiei şi mai apoi a altor instituţii ale statului, şi apoi pentru scoaterea din sărăcie a ţării noastre”, a făcut apel Andrei Năstase.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” sunt parte a unei serii de dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Este ediţia a 64-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de IPN cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite