Anatol Ţăranu: Problema mare este cât de departe va ajunge Vlad Plahotniuc în lupta împotriva lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile parlamentare din 2018 îi fac pe Partidul Democrat şi preşedintele Igor Dodon să meargă pe căi diferite şi să aibă interese diferite. Declaraţia în acest sens a fost făcută de analstul politic Anatol Ţăranu în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Anatol Ţăranu consideră că ar putea întâmpla să asistăm la un război adevărat între aceste două forţe politice, PDM şi preşedintele Igor Dodon. 

„Acum problema mare este cât de departe va ajunge Vladimir Plahotniuc în lupta împotriva lui Igor Dodon. Situaţia politică din Republica Moldova este una foarte incertă în această privinţă, fiindcă orientarea anti-Plahotniuc a opoziţiei de dreapta, ar părea de paradoxal, de ceastă dată îl avantajează pe Dodon pentru că îi opreşte elanul anti-Dodon al lui Plahotniuc”, spune analistul.

În opini acestuia, forţele democratice proeuropene din Republica Moldova trebuie să găsească o formulă pentru a reduce influenţa lui Igor Dodon la nişte cote nepericuloase pentru cursul european al. 

„Partidul Democrat dispune de posibilităţi mediatice enorme pentru ca într-un răstimp scurt să-l prefacă pe Dodon într-o figură discreditată”, afirmă Anatol Ţăranu.

De asemenea, analistul spune că, după alegerile din 2018, guvernarea va fi una de coaliţie, dar nu se ştie cine cu cine vor fi aliaţi: PDM cu PSRM, PDM cu partidele de dreapta sau acestea din urmă vor face coaliţie cu PSRM pentru a-l distruge pe Vladimir Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite