Anatol Şalaru: Pe 2 martie se împlinesc 25 de ani de când Rusia a atacat Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 2 martie, la Chişinău, este comemorată Ziua memoriei, instituită prin votul Parlamentului în aprilie 2010. Zi de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Moldovei. Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, consideră că în această zi Rusia a atacat Republica Moldova, iar separatiştii transnistreni, sprijiniţi de Armata a 14-a, au transformat Nistrul într-un râu de sânge.

„La 25 de ani de la războiul de pe Nistru armata Federaţiei Ruse staţionează încă pe teritoriul nostru, iar noi continuam sa fim umiliţi de reprezentanţii Moscovei care, nu încetează sa ne dea lecţii despre ce să facem la noi acasă.
Jertva celor care şi-au pierdut viaţa apărând Republica Moldova trebuie sa fie supremul argument că nu vom ceda niciodată nicio palmă de pământ. Nici la presiunea Rusiei, nici la recomandările partenerilor”, a scris Şalaru într-o postare pe Facebook.

De partea cealaltă, la Tiraspol, printr-un decret semnat de preşedintele nerecunoscut al regiunii, Vadim Krasnoselskii, pe 2 martie este comemorată Ziua respingerii marii agresiuni a Republicii Moldova împotriva Transnistriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite