Ambasadorul SUA la Chişinău nu este impresionat de creşterea economică anunţată de premierul Filip: O realizare modestă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deşi premierul Pavel Filip s-a lăudat recent că Republica Moldova a înregistrat în 2017 o creştere economică de 4%, acest lucru nu l-a impresionat pe ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, care a dat de înţeles că se puteau obţine rezultate şi mai bune.

„Firesc, orice creştere economică este un lucru bun. Toţi suntem bucuroşi că am avut o creştere economică, dar eu aş spune că 4% pentru o ţară mică precum Republica Moldova este o realizare relativ modestă. Trebuie să facem mai bine. Totuşi, eu apreciez că este o realizare, dar rămâne foarte mult să facem pentru a dezvolta economia”, a declarat James Pettit la emisiunea Business Insider de la TV8.

Potrivit diplomatului american, în comparaţie cu alte ţări care „se află în dezvoltare ca Republica Moldova” se pot face mai multe progrese.

„Am încercat să identificăm domenii unde există potenţial. Sunt domenii bine cunoscute ca moda, vinicultura, agricultura, IT, turismul are un potenţial enorm, dar nu a fost dezvoltat până acum”, a specificat ambasadorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite