Alegeri în Republica Moldova: cetăţenii sunt indecişi, iar candidaţii independenţi nu au nicio şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri prezidentiale 2014

Oamenii nu ştiu cu cine să voteze pentru că şi-au pierdut încrederea în partidele politice, în special în cele de la guvernare, susţine Arcadie Barbăroşie, directorul executiv al Institutului de Politici Publice. Astfel este greu de făcut prognoze asupra rezultatelor alegerilor, transmite IPN.

Barbăroşie susţine că numărul peroanelor indecise este destul de mare. Chiar dacă în ultimul timp s-au întreprins activităţi importante şi necesare, precum repararea drumurilor sau apropierea de Uniunea Europeană, aceste lucruri nu au îmbogăţit cetăţenii şi majoritatea se confruntă cu sărăcia. 

Arcadie Barbăroşie mai crede că cei care candidează independent nu au nicio şansă. „Este dificil ca o singură persoană să acumuleze în jur de 40 de mii de sufragii. Aş vrea să-i dau şanse lui Oleg Brega, dar el este cunoscut mai mult la Chişinău, unde nicidecum nu va putea acumula numărul necesar de voturi”, susţine directorul IPP. Arcadie Barbăroşie a evidenţiat faptul că deşi în Republica Moldova există un număr mare de partide, ele nu răspund intereselor cetăţenilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite