Alegeri locale Moldova. Chirtoacă şi Grecianîi, favoriţii electoratului din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Chişinăului. Foto: Adevărul
Primăria Chişinăului. Foto: Adevărul

În cursa pentru Chişinău din alegerile locale din 14 iunie favoriţii vor fi actualul primar Dorin Chirtoacă  şi candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi. De această părere este Petrişor Peiu, economist şi expert al Fundaţiei Universitare a Mării Negre.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii “Orizont European” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Deşi susţine că lista candidaţilor pentru funcţia de primar al Chişinăului nu se opreşte la aceşti doi, Peiu este de părerea că aceştia vor deveni favoriţii electoratului chişinăuian, iar Chirtoacă va avea prioritate. „Cred că socialiştii nu prea mizează pe succesul candidatului lor. Candidatura Zinaidei Greaceanîi este un cadou pentru Chirtoacă, care a câştigat până acum două mandate datorită personalităţii sale, dar nu a partidului din care face parte”, a opinat Peiu.

Contactat telefonic, jurnalistul moldovean Vitalie Călugăreanu a spus că susţine parţial ipoteza lui Peiu, însă nu exclude unele surprize pe care ar putea să le aducă scrutinul local din 14 iunie. „Nu este exclus ca în campania electorală să se includă personaje ca Renato Usatîi, care a avut o susţinere masivă în campania electorală din toamna trecută. Nu este exclusă nici participarea în cursa pentru Chişinău al fostului primar, Serafim Urechean, care ar putea să aibă susţinerea PLDM. Contează foarte mul şi resursele financiare de care dispune candidatul. În acest sens, am putea să-l avem pe omul de afaceri Nicolae Ciornîi”, a declarat Călugăreanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite