Alegeri locale Chişinău. Andrei Năstase: Toţi cei implicaţi în schemele imobiliare vor fi deferiţi justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate persoanele implicate în scheme imobiliare vor fi deferite justiţiei, cu transmiterea materialelor în Procuratură. „Cine şi-a bătut joc de banul public va merge pe mâna legii”. Declaraţia aparţine candidatului Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar al capitalei, Andrei Năstase, transmite IPN.

„Să fie clar şi foarte limpede. Vom analiza minuţios toate operaţiunile cu imobile publice din Capitală sub aspectul recuperării obligatorii a prejudiciului pentru bugetul municipal. Ca să fiu şi mai clar – cine a furat din banul public va merge la puşcărie, iar regulile din Primăria Chişinău se vor schimba cu atât de multă fermitate, încât cei care astăzi taie frunză la câini pe banii oamenilor vor fi eliminaţi”, a declarat candidatul PPDA într-o conferinţă de presă, susţinută lângă terenul aferent unei grădiniţe, cu o suprafaţă de 0,914 ha, care a fost privatizat doar cu 297 de mii de lei de filiala unei instituţii private de învăţământ din Rusia. 

Ulterior, terenul a fost revândut la un preţ mult mai mare şi i s-a schimbat destinaţia în teren pentru construcţii.

Andrei Năstase a mai spus că Primăria nu a verificat toată istoria privatizării sub aspectul restricţiei privind neadmiterea schimbării destinaţiei şi nici nu a pus întrebarea despre prejudiciul adus bugetului municipal la diferenţa dintre preţul normativ şi cel comercial, la care a fost înstrăinat recent terenul în cauză.

Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a menţionat că la nivelul administraţiei municipale nu s-a întreprins absolut nimic pentru eliminarea practicilor defectuoase, care prejudiciază bugetul municipal în proporţii foarte mari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite