A fost lansat un site pe care alegătorii îşi pot exprima preferinţele pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegătorii pot vota online pentru candidatul pe care îl preferă la funcţia de preşedinte pe site-ul votum.md. Autorii proiectului afirmă că astfel îşi doresc să afle imaginea reală a preferinţelor politice. Aceştia precizează că alegerile online nu sunt o alternativă a alegerilor autentice a preşedintelui din 30 octombrie, ci reprezintă o cercetare, transmite IPN.

Prin intermediul site-ului, fiecare utilizator poate să voteze online pentru candidatul pe care îl preferă la funcţia de preşedinte. Potrivit autorilor, votum.md este un proiect de sondaje sociologice independente şi fiecare persoană care dispune de acces la internet îşi poate expune opinia.

„Pentru o evaluare obiectivă a spectrului politic, fiecare vizitator al site-ului se poate familiariza cu biografia candidaţilor, programele politice cu care merg spre alegeri şi cu declaraţiile pe venit ale fiecăruia dintre aceştia. Astfel, bazându-se pe aceste informaţii, utilizatorii vor reuşi să aleagă argumentat acel candidat care merită să devină preşedinte al Republicii Moldova”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Pentru a face alegerea este necesar de a da click pe butonul „Votează” de lângă poza candidatului, de a completa formularul şi a vota. Potrivit autorilor proiectului, alegerile au loc în condiţii anonime, iar votul se ataşează la numărul de telefon, pentru a evita aşa numitul „carusel”, când alegătorul votează de câteva ori de pe acelaşi cont.

Votarea va fi închisă cu 5 zile înainte de alegeri, în conformitate cu Legea cu privire la alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite