Şefa Cabinetului ministrului Justiţiei va fi avansată în funcţia de viceministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La următoarea şedinţă a executivului de la Chişinău va fi lansat procesul de numire a viceminiştrilor şi şefilor de agenţii, acolo unde ei lipsesc. Totodată, ar urma să fie înlocuiţi unii dintre cei aflaţi în funcţii.

Primul pe lista celor ce ar urma să fie înlocuiţi este Andrei Popov, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Potrivit kommersant.md, destituirea acestuia ar fi rezultatul algoritmului de numire în aceste funcţii, care prevede că viceminiştrii ar urma să facă parte din partidul al cărui membru este şi ministrul. În consecinţă locul lui Popov, care face parte din Partidul Democrat, va fi luat de un liberal-democrat. Asta chiar dacă însăşi ministrul Natalia Gherman nu doreşte schimbarea lui Andrei Popov, notează portalul kommersant.md.

La ministerul Justiţiei, funcţia de viceministru ar urma săi revină Sabinei Cerbu, şefa Cabinetului Ministrului Justiţiei, care chiar dacă nu face parte din PLDM, este soţia lui Eugen Furculiţă, care a lucrat în echipa expremierului Vlad Filat. Încă un reprezentant al liberal-democraţilor va fi numit viceministru la Educaţie, în locul eliberat de actualul vicepremier Tatiana Potâng.

Riscă să-şi piardă postul viceministrul Transporturilor Boris Gherasim, care a ajuns în funcţie ca reprezentant al Partidului Liberal. Totodată remanieri ar putea fi efectuate şi la ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Premierul Iurie Leancă a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că desemnarea de noi viceminiştri este o problemă prioritară pentru Executiv. "Am convenit cu colegii din coaliţie să depunem eforturi, astfel încât săptămâna viitoare, la următoarea şedinţă de guvern, să putem, cel puţin, lansa procesul de numire a viceminiştrilor, a şefilor de agenţii, acolo unde ei lipsesc”, a declarat şeful Executivului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite