Şedinţa Parlamentului continuă în lipsa deputaţilor comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniştilor au părăsit şedinţa de astăzi a Legislativului în semn de protest pentru ne-introducerea pe ordinea de zi a unui proiect propus de fracţiune.

Proiectul se referă la elaborarea unui plan de acţiuni comun cu statele CSI pentru marcarea Zilei victoriei asupra fascismului.

Deputatul Artur Reşetnicov a declarat pentru IPN că există o înţelegere între prim-miniştrii statelor CSI privind organizarea măsurilor comune, iar această înţelegere a fost semnată din partea Republicii Moldova de către fostul premier, Vlad Filat.

Deputaţii comunişti au propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect în acest sens când plenul legislativului a purces la examinarea proiectelor. Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a remarcat că Regulamentul Parlamentului prevede că propunerile la ordinea de zi se fac la începutul şedinţei.

Comuniştii au replicat că ei iau exemplu de la alte fracţiuni, care, în şedinţa de acum o săptămână, au introdus pe ordinea de zi în acelaşi mod alegerea vicepreşedinţilor Parlamentului, fără să anunţe în prealabil celelalte fracţiuni şi să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege la începutul şedinţei.

Comuniştii au părăsit şedinţa în componenţă completă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite