Încă patru localităţi din Moldova au votat pentru Unirea cu România DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satul Parcova a votat unirea

După ce Primăria comunei Parcova din raionul Edineţ a votat marţi, 23 ianuarie, o Declaraţie simbolică de Unire cu România, alte patru localităţi din Republica Moldova s-au alăturat acestei acţiuni.

Este vorba de primăriile satelor Ulmu, Bardar, şi Ruseştii Noi, toate din raionul Ialoveni. La fel, Declaraţia de Unire a fost semnată şi de Primăria satului Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă.

„În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”, se arată în Declaraţie.

Semnatarii documentului menţionat îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

La Bardar, primarul localităţii nu este afiliat politic. Petru Plugaru a candidat independent la alegerile locale din 2015.

Pe când în celelalte sate, primarii sunt din diferite partide politice. De exemplu, primarul de Feşteliţa, Nicolae Tudoreanu, dar şi cel de la Ruseştii Noi, Pavel Codreanu, au candidat din partea PDM, formaţiune ce nu are viziuni unioniste, însă edilii au votat pentru Unire.

În schimb, primarul de Ulmu, Sergiu Braga, a candidat din partea PNL, partid unionist.

image
image
x
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite