Încă un jurnalist rus, trimis înapoi la Moscova de la Chişinău: Se doreşte ruperea relaţiilor cu Rusia şi lichidarea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul, economistul şi politologul rus Mihail Deleaghin nu a avut acces pe teritoriul Republicii Moldova în seara de joi, 26 octombrie, când a vrut să ajungă la Chişinău pentru a participa la un eveniment în contextul aniversării a 100 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din octombrie, organizat de Partidul Comuniştilor.

„Scopul guvernării liberale moldoveneşti constă în a rupe relaţiile cu Rusia şi de a lichida ţara (Republica Moldova). Asta se simte în tot”, a declarat Mihail Deleaghin pe pagina sa de Facebook, potrivit tsagrad.tv.

Jurnalistul rus a fost anunţat despre faptul că nu i se permite intrarea în Republica Moldova la controlul de paşapoarte, fiind transportat spre prima cursă Moscova-Chişinău.

Acesta afirmă că astfel de incidente se întâmplă în urma conflictului între guvernarea liberală şi Igor Dodon, „care cu toate puterile vrea să restabilească relaţiile cu Rusia”.

El a mai subliniat că a răspuns la toate întrebările poliţiştilor de frontieră de la Chişinău, ba chiar le-a arătat şi textul declaraţiei pe care trebuia să-l citească la evenimentul la care intenţiona să ajungă, arătându-se nedumerit de refuzul neîntemeiat al autorităţilor moldovene.

„Până la restabilirea în această ţară a legii şi suveranităţii, ar trebui să fie interzise exporturile spre Rusia, cu explicaţie clară pentru fiecare moldovenean de ce şi şi pentru ce”, a adăugat Deleaghin.

Amintim că pe 26 septembrie, Daria Aslamova, jurnalista publicaţiei de la Moscova „Komsomoliskaya pravda”, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Daria Aslamova a fost ucată în avionul Chişinău-Bucureşti, urmând să plece spre Moscova.

De asemenea, pe 1 septembrie, poliţiştii de frontieră de la Chişinău nu ar fi permis intrarea în Republica Moldova a redactorului ziarului „Argumentî i faktî” din Federaţia Rusă (publicaţie apropiată Kremlinului). Şi atunci refuzul autorităţilor moldovene a fost legat de faptul că jurnalistul rus Igor Cerneak nu ar fi indicat scopul vizitei sale la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite