30 de ani de la stabilirea relaţiilor moldo-ruse. Dodon: Nimeni nu va putea distruge legăturile de prietenie cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a publicat un mesaj în contextul împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor moldo-ruse. Dodon a afirmat că ruşii sunt un popor frăţesc pentru moldoveni, iar relaţiile de prietenie dintre Rusia şi Moldova nu vor putea fi distruse niciodată.

„Adresez felicitări conducerii de vârf a Rusiei şi întregului popor frăţesc rus cu prilejul acestei aniversări.

Republica Moldova şi Federaţia Rusă au o istorie comună - de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir până în prezent. Popoarele noastre frăţeşti au trecut împreună prin multe provocări, umăr la umăr au învins în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ne uneşte nu doar trecutul, ci şi prezentul - majoritatea cetăţenilor noştri pledează pentru relaţii de prietenie cu Rusia. Avem valori şi tradiţii comune, o singură credinţă”, a scris Igor Dodon.

Dodon a menţionat că „relaţiile cu Federaţia Rusă vor avea mereu o importanţă deosebită pentru Republica Moldova. Sunt sigur de necesitatea menţinerii şi dezvoltării unui parteneriat strategic cu Federaţia Rusă pe toate dimensiunile şi, în calitate de preşedinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, voi face tot posibilul în acest sens.”

„Am ferma convingere că nimeni nu va putea distruge legăturile seculare de prietenie şi cooperare, stabilite între Republica Moldova şi Federaţia Rusă!”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite