24 de solicitări, depuse la CEC pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 9 septembrie, a expirat termenul în care au putut fi depuse cereri la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în vederea colectării semnăturilor solicitate la înregistrarea candidaţilor în cursa electorală pentru prezidenţialele din 30 octombrie. În total, au fost prezentate 24 de cereri.

Acesta ar putea să fie şi numărul candidaţilor la alegeri dacă toţi vor reuşi, până în data de 29 septembrie, colectarea a minimum 15 mii de semnături de la susţinători, transmite IPN.

La CEC s-au prezentat, astăzi, şi avocaţii lui Veaceslav Platon, reţinut pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, care au depus în numele acestuia cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă. Urmează CEC să se expună, dar e de remarcat că, potrivit legislaţiei, candidatul trebuie să se prezinte personal la autoritatea electorală. Dacă cererea va fi acceptată, Platon ar fi al 25-lea pretendent la calitatea de candidat la prezidenţiale.

Până acum, 16 grupuri de iniţiativă au fost înregistrate.

Cereri de înregistrare a grupurilor de iniţiativă au fost depuse de următorii candidaţi: Marian Lupu, Igor Dodon, Iurie Leancă, Mihai Ghimpu, Dumitru Ciubaşenco, Maia Sandu, Andrei Năstase, Ana Guţu, Valeriu Ghileţchi, Roman Mihăeş, Oleg Brega, Ilie Rotaru, Ion Dron, Vitalia Pavlicenco, Mihai Corj, Artur Croitor, Silvia Radu, Vadim Brânzan, Mihail Garbuz, Anatol Plugaru, Ina Popenco, Vasile Tarlev, Maia Laguta şi Georgeta Saviţchi.

Marian Lupu, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă au reuşit să prezinte la CEC deja listele cu semnăturile colectate. Autoritatea electorală urmează să se expună sâmbătă, 10 septembrie, în privinţa înregistrării în cursa electorală a lui Marian Lupu, primul care a depus listele cu semnături.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite