Un operator de telefonie mobilă solicită ANRCETI să îndeplinească deciziile judecătoreşti prin care este repus în drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis vineri, 16 august, retragerea licenţei companiei Eventis Mobile SRL pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă celulară, standardul GSM, în bandă de frecvenţe 900MHz
Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis vineri, 16 august, retragerea licenţei companiei Eventis Mobile SRL pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă celulară, standardul GSM, în bandă de frecvenţe 900MHz

Compania Eventis Mobil solicită Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) şi Camerei Înregistrării de Stat să îndeplinească deciziile instanţelor judecătoreşti. Avocaţii companiei au spus la o conferinţă de presă că se încalcă toate normele legale privind eschivarea de la îndeplinirea obligaţiunilor, transmite IPN.

Avocatul Eventis Mobile, Andrei Iosip, a spus că instituţiile abilitate din Republica Moldova refuză neîntemeiat să execute actele judecătoreşti, cauzând astfel prejudicii materiale atât persoanelor juridice implicate în tranzacţii, cât şi creditorilor societăţii.

Potrivit lui, actualmente, există mai multe acte judecătoreşti care obligă ANRCETI să transmită licenţa SRL „Iulerom” şi Camera Înregistrării de Stat să înregistreze contractul de vânzare-cumpărare a complexului patrimonial unic al Eventis Mobile. O decizie judecătorească este cea a Curţii de Apel din 18 iunie 2013 care a stabilit cu certitudine obligaţia ANRECTI de a transmite licenţa. După care Curtea Supremă de Justiţie a menţinut această decizie. La 8 mai curent, Curtea de Apel emite o hotărâre prin care susţine că procesul de judecată trebuie încetat, deoarece deja există o decizie a Curţii de Apel Chişinău. Şi o decizie din 15 iulie în care Curtea de Apel a specificat obligaţiunea Camerei de Înregistrării de Stat privind înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare a complexului patrimonial unic al Eventis Mobile.

Astfel, avocatul companiei susţine că, la situaţia din 22 iulie, există 7 încheieri judecătoreşti ale căror executare este obligatorie pentru toate autorităţile publice, însă care refuză abuziv şi incompetent executarea acestora. El a menţionat că de nenumărate ori a solicitat explicaţii privind neexecutarea deciziilor, însă de fiecare dată angajaţii ANRCETI şi ai camerei au refuzat să ofere vreun răspuns.

„Analiza acestei situaţii impune o concluzie referitor la integritatea conducerii ANRCETI şi a Camerei Înregistrării de Stat. Însă şi mai suspectă este poziţia conducerii Republicii Moldova, care în fiecare zi ne vorbeşte despre principii şi valori, democraţie europeană şi respectarea drepturilor omului, dar care, de fapt, îşi realizează în mod depravat şi imoral interesele financiare în detrimentul intereselor cetăţenilor”, a spus Andrei Iosip. Avocatul a mai spus că ANRCETI, în mod ilegal, expune licenţa SRL „Iulerom” la vânzare.

În cadrul conferinţei, avocatul a solicitat instituţiilor diplomatice, în special Ambasadei SUA, a Germaniei, Delegaţiei UE, să ia act de solicitările creditorilor „Eventis Mobile” şi să contribuie la apărarea drepturilor şi intereselor legale ale acestor cetăţeni precum şi la sancţionarea persoanelor vinovate de lezarea drepturilor acestor persoane.

De asemenea, avocatul a spus că ANRCETI refuză executarea actului judecătoresc deja pe parcursul a 13 luni, iar în acest context a cauzat un prejudiciul considerabil Eventis Mobile, estimat la suma de 6,4 milioane de lei. Dacă această sumă nu va fi achitată până în luna august, compania va recurge la încasarea forţată a sumei prin intermediul instanţei judecătoreşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite