Ultimatumul protestatarilor nu sperie guvernanţii

Ultimatumul protestatarilor nu sperie guvernanţii

Ultimul protest s-a desfăşurat pe 24 ianuarie. FOTO Alexandru Tarlev

Ultimatumul protestatarilor nu-i va convinge pe guvernanţi să renunţe la putere, cred analiştii politici. Aceştia spun că pentru a obţine ceva, manifestanţii nu trebuie să distrugă edificiile statului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu sunt contra ultimatumului. Protestele trebuie să continue, însă în mod paşnic. Trebuie de făcut presiuni pe această guvernare şi de insistat pe anticipate. Sondajele arată că peste 60 la sută din cetăţeni îşi doresc anticipate. Această guvernare, dacă dorea să meargă la un compromis, nu proceda în acest mod, dar desemna un premier tehnocrat, pe Ion Sturza, de exemplu”, a spus analistul în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 7.
 
Şi analistul politic Igor Boţan se pronunţă împotriva ultimatumului. „Prin proteste paşnice oamenii au obţinut reducerea unor tarife. Se poate şi paşnic. Pentru a obţine ceva, nu trebuie numaidecât de distrus edificiile statului”, a declarat Boţan.
 
Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul” consideră că pentru moment trebuie să se renunţe la proteste. „Este clar că această guvernare nu va ceda. Oamenii ar trebui să se calmeze pentru o perioadă şi să aştepte viitoarele alegeri”, a spus expertul.
 
Amintim că, liderii protestatarilor au dat un ultimatum Guvernului Pavel Filip: dacă până joi la orele 17:00 executivul nu demisionează pentru organizarea alegerilor anticipate ”manifestanţii vor acţiona dur”.
 
citeste totul despre: