Profesorii îşi anunţă intrarea în grevă

Profesorii îşi anunţă
intrarea în grevă

Profesorii intră în grevă şi nu vor desfăşura ore pe 28 aprilie, nemulţumiţi de faptul că nu au obţinut de la autorităţi creşterea salarială pe care au cerut-o.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov, a declarat, miercuri, la o conferinţă de presă la IPN, că decizia de a face grevă a fost luată după ultima rundă de negocieri cu reprezentanţii Guvernului, din 11 aprilie. Guvernul propune o majorare de 5% a lefurilor în sistemul de educaţie, de la 1 septembrie anul curent. Profesorii au revendicat însă lefuri mai mari cu 50%, apoi au căzut de acord şi  cu o majorare de 30% de la 1 ianuarie anul curent.
 
Majoritatea colectivelor profesorale susţin decizia sindicatelor de sistare a procesului de învăţământ, iar cei care sunt de altă părere vor face ore pe 28 aprilie. „Noi nu obligăm pe nimeni să recurgă la sistarea procesului educaţional, dar dacă nu întreprindem ceva, nu mai obţinem noi ceea ce ne dorim. Vom continua protestele sub diferite forme până la sfârşitul anului curent de studiu”, a declarat Dumitru Ivanov.
 
„O să mergem până la capăt chiar dacă riscăm într-o anumită măsură. Suntem dispuşi să continuăm acţiunile noastre ca să trezim guvernarea la viaţă”, a declarat Ion Bulat, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei.
 
Ion Pocaznoi, şef de catedră la UTM, a precizat că instituţia pe care o reprezintă pe data de 20 aprilie va convoca în şedinţă toate cadrele didactice şi non didactice unde vor decide asupra acţiunilor pe care le vor întreprinde pe 28 aprilie.
 
Şeful Direcţiei învăţământ de la Hânceşti, Ana Cimpoieşu, a spus volumul de muncă al cadrelor didactice este mare, dar salariile sunt mici. „Suntem fermi convinşi de faptul că protestele trebuie să continuate. La Hânceşti se va organiza grevă. A ajuns cuţitul la os”, a adăugat Ana Cimpoieşu.
 
Cadrele didactice au desfăşurat până acum mai multe acţiuni de protest. Recent, Guvernul a decis să majoreze de la 1 mai salariile angajaţilor instituţiilor de învăţământ preuniversitar, superior şi postuniversitar, dar profesorii nu sunt mulţumiţi de creşterea anunţată.
 
citeste totul despre: