Caisul, piersicul şi nucul sunt cele mai afectate de vremea rea

Caisul, piersicul şi nucul sunt cele mai afectate de vremea rea

FOTO Victor Ciobanu via Facebook

Caisul, persicul, nucul, dar şi suprafeţele însămânţate cu rapiţă sunt cel mai mult afectate de temperaturile scăzute şi de ninsorile târzii. Cel mai rezistent este mărul. Concluziile aparţin specialiştilor din cadrul Direcţiilor Agricultură şi Alimentaţie din teritoriu, care în regim de urgenţă au vizitat plantaţiile pomicole multianuale, viile şi culturile cerealiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, pomii fructiferi au fost afectaţi diferit, în funcţie de specie şi limitele de rezistenţă la temperaturi scăzute. Pe primul loc în ordinea sensibilităţii se află caisul, persicul şi nucul.

Mai puţin au avut de suferit cireşul şi vişinul, deoarece la aceste specii polenizarea florilor deja a avut loc. La prun există probabilitatea mai avansată a distrugerii organelor florale.

Mărul, care se află în faza de buton floral, este mai rezistent la temperaturile joase. Culturile cerealiere de toamnă şi viţa de vie nu au avut de suferit.

citeste totul despre: