Andrian Candu: 350 de mii de semnături au fost colectate în favoarea votului uninominal

Andrian Candu: 350 de mii de semnături au fost colectate în favoarea votului uninominal

FOTO Andrian Candu via Facebook

Partidul Democrat colectează semnături în favoarea votului uninominal, iar în aproximativ zece zile au fost adunate peste 350 de mii de semnături, a comunicat, luni, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, după şedinţa de lucru a formaţiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrian Candu a mai spus că iniţiativa privind votul uninominal a fost înregistrată în Parlament astfel încât să fie îndeplinite criteriile procedurale pentru a putea fi trimisă spre analiză Comisiei de la Veneţia. În acelaşi timp, iniţiativa a devenit publică, pentru ca oricine să o poată studia şi veni cu propuneri sau cu obiecţii.

În această săptămână, va fi organizată şi o dezbatere la acest subiect, unde vor fi invitate partidele parlamentare, extraparlamentare, experţi constituţionali pe sistemele electorale şi reprezentanţi ai societăţii civile.

În aceeaşi ordine de idei, Andrian Candu a solicitat ONG-urilor, reprezentanţilor societăţii civile să rămână în afara politicului, să nu preia agenda opozititiei şi nici pe cea a puterii. „Aş vrea ca reprezentanţii societăţii civile să manifeste echidistanţă în acest proces, pentru a avea o dezbatere cât mai obiectivă”, a spus Andrian Candu.

Un alt subiect discutat la şedinţa PDM se referă iniţiativa partidului de a modifica Constituţia, prin care se cere excluderea imunităţii deputaţilor. În acest sens, democraţii au iniţiat procedura de strângere a semnăturilor de la deputaţi şi au obţinut deja avizul Curţii Constituţionale. Iniţiativa privind excluderea imunităţii parlamentare va fi inclusă săptămâna aceasta pe agenda Parlamentului.

citeste totul despre: