Poza selfie care îţi poate aduce 200 de lei. Ce ai de făcut pentru a câştiga banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în luna mai a venit în faţa publicului cu o nouă şi spectaculoasă expoziţie de bază, ce propune vizitatorului o călătorie în timp, expresiv ilustrată, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău încearcă acum să-i câştige pe tineri de partea sa cu o metodă inedită: îi provoacă să îşi face un selfie la muzeu.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a lansat, săptămâna aceasta, un concurs inedit: Selfie Contest. Participanţii sunt provocaţi să îşi facă poze cât mai interesante în cadrul muzeului, iar cele mai apreciate poze, încărcate pe Facebook sau pe Instagram, vor fi premiate. Premiul I - 200 de lei, premiul al II-lea - 150 de lei, iar premiul al III-lea, 100 de lei.


Pozele se pot încărca deja, termenul limită fiind data de 3 noiembrie. Intrarea în Muzeu este gratuită pentru cei care participă la concurs. Potrivit reprezentanţilor muzeului, câştigătorul va fi desemnat de către utilizatori, prin numărul de like-uri şi  comentarii primite, dar va fi punctată şi creativitatea fotografiei încărcate. Acesta va fi anunţat pe pagina de facebook a Muzeului în 6 noiembrie.


Reamintim că, după patru ani în care a trecut printr-un proces de reabilitare, Muzeul Judeţean şi-a redeschis porţile în 15 mai, cu o expoziţie de bază spectaculoasă. Expoziţia este concepută ca şi o incursiune în timp, cu opriri în momente de reper în istoria Sălajului. Prima oprire are loc în urmă cu 30.000 de ani, în Peştera Cuciulat, cunoscută în lume datorită picturilor rupestre descoperite acolo. Urmează, apoi, popasuri în epocile ce au urmat, fiecare asociate cu câte o descoperire arheologică de referinţă în istoria judeţului.

Povestea continuă până în secolele XIX – XX, pentru care, într-o întreagă încăpere (fosta sală pentru expoziţii temporare) este recreată atmosfera de târg de la Zalău din acea perioadă. Nu a fost omisă nici „Epoca de Aur”, ilustrată – iarăşi într-o încăpere distinctă – prin mobilierul „la modă” în acea vreme, dar şi prin obiecte – conserve, ambalaje de ciocolată şi ţigări, uniforme de pionier şi şoimi ai patriei, dar şi prin pagini din presa vremii. Sunt reprezentate pentru public şi evoluţia ritualurilor locale, în special a celor legate de înmormântare, dar şi principalele tezaure descoperite în Sălaj.

Citeşte şi FOTO Cum arată o expoziţie pentru care s-au cheltuit 1.200.000 de lei. Invitaţie la unul dintre cele mai frumoase muzee de istorie din ţară

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite