Mobilizare remarcabilă pentru tânărul diagnosticat cu leucemie înainte de nuntă. Românii au donat 150.000 de euro în doar trei săptămâni

Mobilizare remarcabilă pentru tânărul diagnosticat cu leucemie înainte de nuntă. Românii au donat 150.000 de euro în doar trei săptămâni

Tânărul din Zalău va fi operat în Italia FOTO Facebook.com

Florin Răcoare a fost diagnosticat cu leucemie cu doar trei luni înainte de nuntă, iar acum luptă pentru viaţa lui într-o clinică din Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul lui Florin Racoare, tânărul de 30 de ani din Zalău nevoit să-şi anuleze nunta programată în luna iulie, dupa ce a fost diagnosticat cu cancer, a impresionat mii de oameni care au reuşit în doar trei săptămâni să strângă peste 150.000 de euro. Suma i-a permis lui Florin să meargă pentru tratament la o clinică din Italia, pentru a fi supus unui transplant medular.

Potrivit logodnicei lui, Adina Călin, medicii italieni au estimat costurile intervenţiei chirurgicale la 100.000 de euro, sumă la care se adaugă analizele, tratamentul şi şedinţele de chimioterapie. Florin se află încă de duminică la clinica din Italia.

Florin Răcoare a fost diagnosticat cu leucemie în luna aprilie a acestui an, în urma unor analize de rutină. La iniţiativa unor prieteni, pe Facebook a luat fiinţă grupul "Împreună pentru Răcoare Florin-Valeriu", care a ajuns să numere, în doar o lună, peste 18.000 de membri. Oameni din întreaga ţară s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul zălăuanului, punând în vânzare diferite obiecte personale, făcând donaţii în bani în conturile deschise pe numele lui Florin, amplasând urne de donaţii. Şi municipalitatea s-a implicat, organizând un spectacol caritabil, iar reprezentanţii grupului de pe Facebook, alături de Asociaţia Sportivă Cavalerii Zalău şi Crucea Roşie Sălaj, au pregătit un eveniment sportiv de amploare, suma strânsă din taxele de înscriere şi donaţii fiind direcţionată către contul lui Florin.

"Vă mulţumesc din suflet tuturor. Mă copleşeşte enorm toată mobilizarea aceasta, deşi nu-mi doream niciodată să fiu eu personajul principal al acestei povesti. Defapt nu doresc nimănui!Cum mă simt? Fizic in ultimele zile nu m-am simţit rău. Ultimul tratament nu a fost atât de agresiv ca şi precedentele, când uneori nu mă puteam ridica din pat sau mânca. Din păcate măduva îmi crează încă celule canceroase. Totuşi chiar daca psihicul nu mai e atât de puternic cum era acum 3 luni, când plănuiam cum sa fac nunta intre şedinţele de chimioterapie, nu renunţ! Îi mulţumesc din suflet Adinei că îmi dă putere în fiecare zi. Vă mulţumesc încă odată vouă, tuturor, doar cu ajutorul vostru o să reuşim", a scris tânărul pe grupul de sprijin, cu câteva zile înainte de a pleca spre clinica italiană.

Mai puteţi citi:

Andrei, băieţelul de 5 ani pe care l-a ajutat o întreagă comunitate, a pierdut lupta cu boala

citeste totul despre: