Criză de medici în Sălaj. Cum speră autorităţile să atragă specialişti pentru Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sălaj a reabilitat un fost imobil al Şcolii de Arte şi Meserii „Meseşul” Zalău, printr-o investiţie în valoare de două milioane de lei.

Fostul cămin pentru copii cu dizabilităţi a fost transformat, printr-o investiţie în valoare de două milioane de lei, într-un imobil cu spaţii de cazare pentru medicii veniţi din alte judeţe. Clădirea dispune de 36 de spaţii, distribuite pe trei nivele, la fiecare nivel fiind amenajate opt apartamente cu o cameră şi patru apartamente cu două camere. Potrivit reprezentanţilor CJ Sălaj, locuinţele ce vor fi puse la dispoziţia medicilor se află într-un imobil reabilitat şi refuncţionalizat printr-un proiect demarat în noiembrie 2015. Investiţia în valoare de două milioane de lei a fost asigurată de la bugetul judeţului.

„Atragerea medicilor pentru specialităţile deficitare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sălaj. Am amenajat un spaţiu de locuit în condiţii bune de confort, cu scopul de a-l pune la dispoziţia acestei instituţii. Spitalul Judeţean urmează să-l mobileze pentru a oferi spaţii moderne de cazarea medicilor, în special celor tineri, care nu deţin locuinţe şi nu sunt din Zalău”, a declarat Tiberiu Marc, şeful administraţiei judeţene.

Spitalul Judeţean caută medici colaboratori
Numărul insuficient de medici este o problemă mai veche a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru care nici conducerea unităţii, nici autorităţile judeţene nu au găsit, până acum, o soluţie viabilă. Una dintre cele mai afectate secţii este Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde deşi statutul de funcţii prevede minim 18 posturi de medici specialişti, există doar trei. Astfel s-a ajuns în situaţia în care gărzile sunt completate de medici rezidenţi, specialişti de la Ambulanţă, medici de familie şi generalişti.

Zilele trecute, consilierii judeţeni au aprobat suplimentarea cu cinci posturi a numărului de medici colaboratori pentru liniile de gardă, „pentru a se putea asigura continuitatea asistenţei medicale atât pentru UPU-SMURD, cât şi pentru specialităţile unde există deficit de medici”.

După cum ne-a declarat Laurenţiu Barna, managerul instituţiei medicale, Spitalul a fost nevoit să apeleze la varianta colaboratorilor după ce la concursurile post organizate în ultima perioadă nu s-a prezentat niciun candidat. „Avem nevoie, printre altele, de medici specialişti pe oncologie şi cardiologie. Am scos posturile la concurs, dar nu a venit nimeni, aşa că mergem pe varianta colaborărilor, pentru o jumătate sau chiar un sfert de normă”, a mai spus Barna.

Vă mai recomandăm:

Nepăsarea autorităţilor ar putea distruge unul dintre puţine coruri de cameră din ţară

Medicii unui spital din Sălaj au făcut eczeme şi rinite alergice de la produsele Hexi Pharma

Medicină făcută pe ghicite. Criza acută de doctori din Sălaj a dus la o situaţie critică: la Urgenţe se lucrează cu medici de familie şi cu rezidenţi


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite