Acţiune de amploare pentru sărbători în siguranţă. Controale la comercianţii şi producătorii de carne
0Pe parcursul a opt zile, echipe mixte formate din inspectori sanitar-veterinari, de sănătate publică şi comisari de la Protecţia Consumatorului vor lua la puricat agenţii economici din judeţ.
Pieţele agroalimentare, unităţile de procesare a cărnii, carmangeriile, depozitele alimentare, supermarketurile şi unităţile în care se organizează petreceri se vor afla în atenţia instituţiilor de control în perioada sărbătorilor de iarnă.
În aceste sens, specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Sălaj au întocmit un plan de acţiuni comune, precum şi un program al controalelor, ce vor viza unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală. Astfel, în 18 decembrie, echipele de control îi vor vizita pe agenţii economici din Zalău, în 19, echipele de control vor ajunge la Crasna, în 20, la Şărmăşag, iar în 21, la Cehu Silvaniei. Acţiunile vor continua în 22 decembrie la Şimleu Silvaniei, în 27, la Hida, în 28, la Jibou, şi se vor încheia în 29 decembrie, în Zalău.
Oficialii celor trei instituţii dau asigurări că nu vor fi trecuţi cu vederea nici acei agenţi economici la care au fost constatate, în anii anteriori, probleme ori deficienţe.
Centralizarea datelor rezultate în urma controalelor se va face la sfârşitul perioadei de control şi va fi prezentată conducătorilor instituţiilor semnatare ale prezentului protocol precum şi Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj.
Vă mai recomandăm:
Alertă în Sălaj. Toate târgurile de animale au fost închise pentru crescătorii de porci