Şase proiecte culturale primesc sprijin financiar. Cine sunt beneficiarii

Şase proiecte culturale primesc sprijin financiar. Cine sunt beneficiarii

Centrul de Cultură sprijină şase proiecte FOTO Andreea Vilcovschi

Centrul de Cultură a pus la bătaie, în acest an, 50.000 de lei, pentru acordarea de finanţări nerambursabile proiectelor culturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase proiecte culturale ce vizează spaţiul sălăjean vor fi sprijinite financiar din bugetul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJS). În urma evaluării proiectelor pe anul 2017, comisia de evaluare şi selecţie a stabilit să acorde finanţări nerambursabile către toţi solicitanţii, în valoare totală de 35.100 de lei.

Cea mai mare sumă - 15.000 de lei - va ajunge la Fundaţia Culturală "Pro Camăr", pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor. Asociaţia Petofi Sandor a primit 6.100 de lei pentru organizarea unui festival de dansuri populare, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, 4.000 de lei, pentru "Sălajul creativ", Asociaţia "Tancoska", 5.500 de lei, pentru "Pe urmele tradiţiilor în Sălaj", iar Asociaţia Colecţionarilor din Sălaj, 4.500 de lei, pentru editarea volumului „Colecţii şi Colecţionari din Sălaj, VI  2017” şi realizarea unui web-site.

Solicitanţii au dreptul să formuleze contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei şi să le depună  la sediul autorităţii finanţatoare în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţa acestora a rezultatului selecţiei.

În bugetul CCAJS pe anul 2017 a fost cuprinsă suma 50.000 de lei pentru finanţarea nerambursabilă de către instituţie a unor proiecte culturale ce vizează spaţiul sălăjean.

Vă mai recomandăm:

Judeţul cu şase castre propuse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Unul dintre monumente a fost restaurat necorespunzător

 

citeste totul despre: