Peste 600 de elevi din judeţul Vaslui ”Pe urmele lui Ştefan-Vodă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala „Ştefan cel Mare” Vaslui a găzduit sâmbătă, 6 mai, etapa interjudeţeană a concursului interdisciplinar „Pe urmele lui Ştefan-Vodă”, la care au participat peste 600 de elevi de la şcoli din întreg judeţul.

Sub motto-ul  „Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii”, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Vaslui au iniţiat un concurs şcolar interdisciplinar care să-l aibă în centrul atenţiei pe marele domnitor al Moldovei Ştefan cel Mare. 

Organizată cu scopul de a face cunoscută imaginea personalităţii domnitorului Ştefan cel Mare, competiţia şi-a propus totodată, să le insufle copiilor respectul faţă de istorie şi valorile naţionale, valorificând cunoştinţele dobândite de elevi în timpul orelor de curs şi pe parcursul activităţilor extraşcolare. 

„Adevărata cunoaştere este atinsă prin cumularea informaţiilor dobândite din diferite domenii de studiu. Dintotdeauna, o premisă a didacticii a fost abordarea interdisciplinară a conţinuturilor. Se impune astfel, o integrare a informaţiilor, deprinderilor, priceperilor dobândite de elevi pe parcursul orelor de limba şi literatura română, istorie şi geografie. De aceea, am considerat necesară implementarea unui concurs care să stimuleze elevii cu performanţe şcolare deosebite, promovând interdisciplinaritatea, prin valorificarea cunoştinţelor dobândite la aceste materii”, a precizat învăţătoarea Alina Raizu, de la Şcoala gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui, coordonatoarea proiectului. 

Aflat la a doua ediţie, concursul are drept scop dezvoltarea competenţelor de lectură, stimularea creativităţii şi expresivităţii elevilor şi a competenţelor de exprimare literară, dar şi valorificarea experienţei cadrelor didactice în abordarea activităţilor de creaţie şi în derularea activităţilor extracuriculare de impact. Totodată, cadrele didactice îşi doresc stimularea colaborării şi schimbul de bune practici între şcoli, în vederea dezvoltării personalităţii elevilor şi a formării acestora în spiritul respectării valorilor. 

„Pe lângă dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor, ne dorim stimularea creativităţii copiilor şi creşterea interesului pentru lectură, având în vedere că tot mai puţini elevi îşi petrec timpul citind. De asemenea, dorim o îmbunătăţire a colaborării între cadrele didactice şi între şcolile participante şi o îmbunătăţire a parteneriatelor educaţionale şi a imaginii şcolii”, a completat coordonatoarea concursului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite