FOTO Cele mai proaste drumuri din sudul judeţului Vaslui. Drumuri judeţene şi comunale, adevărate trasee off-road

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe drumuri judeţene şi comunale din zona Bârladului pot fi încadrate la loc de cinste pe harta celor mai proaste drumuri din România. Străzile peticite şi lipsa marcajelor îi nemulţumeşte pe şoferi. Sunt kilometri întregi de drumuri care au rămas ca-n epoca de piatră

De departe, unul din cele mai proste drumuri din judeţ este DJ 243 B pe ruta Bârlad - Crâng -Ciocani - Movileni - Coroieştii de Sus până la limita judeţului Bacău (Fântânele - Praja - Motoşeni - Vultureni - Stănileşti - Parincea).

Şoseaua începe în Bariera Puieşti din cartierul Deal al Bârladului unde se bifurcă alt drum care a constituit spaima şoferilor ani la rând (DJ 243 Bârlad - Puieşti - Dragomireşti).

Acesta din urmă a fost reparat în ultimii ani dar calitatea proastă a lucrărilor şi-a spus cuvântul şi fisurile din asfalt au reînceput să apară. Mai mult, această şosea nu are marcaje şi indicatoare. Poate şi aceasta este cauza multitudinii de accidente petrecute pe acest Drum Judeţean.

image

Revenind la DJ 243 B, este un drum judeţean şi interjudeţean care uneşte localităţile amintite mai sus cu judeţul Bacău. Este în jurisdicţia Consiliului Judeţean Vaslui şi, în ciuda faptului că este foarte circulat, autorităţile nu au făcut investiţii serioase în ultimii 25 de ani. Drumul are în jur de 15 kilometri şi, după localitatea Crâng până la Ciocani, asfaltul lipseşte cu desăvârşire, fiind un simplu drum de piatră.

“Este o zonă agricolă iar schimburile agroalimentare ar trebui să fie mai facile folosind acest drum. Sunt foarte multe biserici ortodoxe din lemn, monumente istorice, ar putea fi vizitate de mai mulţi turişti. Cel mai important este că în perioada de anotimp rece şi umed (noiembrie-aprilie) devine un adevărat drum de off-road şi ambulanţa ori pompierii nu mai pot ajunge până în aceste sate”, şi-a exprimat nemulţumirea un bârlădean printr-o scrisoare adrestă ziarului “Adevărul”.

Jumătate din judeţ neasfaltat

În tot judeţul, doar drumurile naţionale au fost reparate însă şi pe acestea au rămas porţiuni pline de gropi. De exemplu, DN 581 care traversează judeţul de la Tecuci - Bârlad - Albiţa a fost reabilitat în 2012. Chiar la intrarea în Bârlad dinspre Tecuci au rămas circa 500 de metri peticiţi.

image

Judeţul Vaslui stă catastrofal la capitolul drumuri judeţene şi comunale. Mai puţin de 50% din totalul drumurilor sunt asfaltate ori betonate. Restul şoselelor sunt din piatră sau pur şi simplu din pământ. Cele mai recente statistici al CJ Vaslui arată că drumurile comunale au o lungime de 873.12 km din totalul de 938 de km de drum ai judeţului. Din acestea, 13% (120.12 km) au îmbrăcăminte asfaltică uşoară, 8% au beton asfaltic (66,20 km) şi 1% beton ciment (0.82 km). Cele mai multe drumuri comunale sunt din pământ (378.73 km - 43%), cele pietruite reprezintă 35% (307.24 km). Drumurile modernizate reprezintă doar 22% (187,14 km).

Citeşte şi:

Cele mai proaste drumuri naţionale din România sunt în judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite