Starea proastă a drumurilor a scos oamenii în stradă. „Câte gropi avem în drum, tot atâţia ani s-aduni", au transmis protestatarii lui Nicuşor Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa are în administrare un număr de 20 căi de rulare, în lungime de aproximativ 844 kilometri. Judeţul Constanţa este străbătut de 10 drumuri naţionale şi 97 de drumuri comunale.

De multe ori, starea drumurilor din judeţul Constanţa a scos oamenii în stradă. De 1 aprilie, oamenii din comuna Peştera au venit să protesteze faţă de starea drumului judeţean 223 B, care leagă două sate din comună.

„Câte gropi avem în drum. Tot atâţia ani s-aduni", au transmis oamenii lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, autoritate care coordonează activitatea regiei judeţene de drumuri.

Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, spune că în fiecare săptămână are loc câte un accident pe acel tronson care zace nereparat de Consiliul Judeţean.  
 

Cel mai grav incident a avut loc în urmă cu aproape 5 ani, atunci când microbuzul şcolar s-a răsturnat după ce a lovit o groapă. Trei copii au fost răniţi, dar autorităţile judeţene nu au alocat fondurile necesare reabilitării. Pe acelaşi drum, o ambulanţă face o oră şi jumătate în loc de 20 minute.

Un alt protest a avut loc sâmbătă, 6 decembrie, la Năvodari. Zeci de tineri sunt nemulţumiţi de starea drumului dintre Mamaia şi Năvodari au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru reabilitarea lui. Bulevardul a intrat în proces de modernizare în primăvara acestui an. 

Promisiunile vorbeau de lărgirea căii de rulare la patru benzi, de amenajarea unei piste pentru biciclete trotuare de cinci metri lăţime şi un sens giratoriu în dreptul Taberei de Copii „Delfinul“ din Năvodari. 

Valoarea proiectului se ridică la 57.749.380 lei. Fondurile provin de la Uniunea Europeană prin Ministerul Dezvoltării. Lucrarea este executată în asociere de mai multe firme: SC Tel Drum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting, care au câştigat licitaţia pentru lărgirea bulevardului. 

Firma Tel Drum a fost creată în 2002 de vicepremierul Liviu Dragnea, la acea vreme preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.


Vă mai recomandăm:

Protest faţă de starea drumului dintre Mamaia şi Năvodari. 50 de tineri au claxonat pe străzile oraşului

FOTO VIDEO Răscoala sătenilor din Peştera împotriva baronului Nicuşor Constantinescu

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite