FOTO După două zile de greva foamei, protestatarii din Pungeşti au cerut ajutorul medicilor

FOTO După două zile de greva foamei, protestatarii din Pungeşti au cerut ajutorul medicilor

Echipajul medical a luat glicemia tuturor protestatarilor FOTO: Adevărul

La doar două zile după ce au intrat în greva foamei, au apărut şi primele semne de slăbiciune ale protestatarilor. Treisprezece dintre ei au avut nevoie de tratament medical de specialitate, însă au refuzat să se interneze.

În cursul zilei de ieri, activiştii intraţi în greva foamei au sunat la 112 şi au solicitat ajutorul unui echipaj medical de la Ambulanţă, după ce doi dintre protestatari au acuzat că nu se simt bine. Este vorba de doi bărbaţi, unul în vârstă de 80 de ani şi unul de 59 de ani, acesta din urmă fiind cunoscut cu antecedente de hipertensiune arterială. Bărbatului de 59 de ani i s-a făcut rău deoarece nu îşi mai luase tratamentul în cele două zile de grevă, iar bătrânulu de 80 de ani se simţea extrem de slăbit. 

„La cererea protestatarilor, echipajul medical a evaluat şi monitorizat parametrii clinici la toţi dintre ei. Pentru un număr de 13 persoane au fost făcute şi fişele de urgenţă, însă au refuzat transportul la spital. Trei dintre ei au acceptat perfuzarea cu glucoză“, ne-a declarat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui. 

În ajunul Crăciunului, un grup format din aproximativ 20 de persoane din „Mişcarea de Rezistenţă“ de la Pungeşti a intrat în greva foamei. Ei au recurs la acest gest în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor în zonă.

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.

Citeşte şi:

Copil din Pungeşti: Ne-au spus că, dacă mai protestăm, nu mai vine Moş Crăciun

Abuz sau exces de zel? Accesul localnicilor din Pungeşti a fost deblocat, dar este controlat: „Cine îi plăteşte pe jandarmi, statul sau Chevron?“

FOTO Sătenii din Pungeşti se plâng că sunt legitimaţi de jandarmi când ies din case

Protestatarii poartă banderole albe pe mână FOTO: Asociaţia Vira 

Imagini din aceeasi galerie
  • Protestatarii poartă banderole albe pe mână FOTO: Asociaţia Vira 
  • Protestatarii sunt în greva foamei din data de 24 decembrie 2013 FOTO: Asociaţia Vira 
  • Protestatarii sunt în greva foamei din data de 24 decembrie 2013 FOTO: Asociaţia Vira 
  • Protestatarii şi-au agăţat de gât pancarte pe care scrie „Greva Foamei“ FOTO: Asociaţia Vira 
  • Protestatarii şi-au agăţat de gât pancarte pe care scrie „Grteva Foamei“ FOTO: Asociaţia Vira
  • Protestatarii şi-au agăţat de gât pancarte pe care scrie „Greva Foamei“ FOTO: Asociaţia Vira
Distribuie imaginea
citeste totul despre: