Bucătăresele de la Pogoneşti ne recomandă reţeta pentru friptura de miel
0Două bucătărese, maestre în pregătirea bucatelor tradiţionale ne propun reţeta pentru neplipsita friptură de miel pentru Paşte. Vasilica Iordache şi Maria Apostu fac parte din Asociaţia „Răzeşii” de la Pogoneşti, al cărei scop este promovarea şi conservarea tradiţiilor populare.
"Pentru friptura tradiţională de Paşte alegem aproximativ două kilograme de pulpă de miel. O spălăm bine, o aşezăm într-un vas mai mare, punem sare. Separat facem un baiţ, dintr-o cană cu apă, un pahar cu vin, un pic de oţet, piper, cimbru, usturoi . Le amestecam şi turnăm peste carne. Lăsăm acoperit câteva ore la frigider, apoi introducem carnea la cuptor pentru aproximativ 40 -45 de minute, timp în care o verificăm să se rumenească uniform. ", ne recomandă Maria Apostu şi Vasilica Iordache.
Cele două bucătărese sunt nelipsite de la targurile de profil, unde expun produse gastronomice tradiţionale.