Severineanul Alexandru Epuran este campion naţional la skandenberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 22-24 martie a.c., la Bucureşti, a avut loc Campionatul Naţional de Skandenberg, ocazie cu care drobetanul ALEXANDRU EPURAN a demonstrat tinerilor concurenţi de la categoria +90 kg că „are muşchi şi pe stânga şi pe dreapta”, adică a câştigat locul I şi medaliile aferente, şi cu mâna stângă, şi cu mâna dreaptă.

Două medalii care se adaugă unui palmares impresionant, în condiţiile în care practică acest sport de puţin timp, un palmares care mai cuprinde un titlu de vicecampion în 2011, un loc IV în anul 2011 la campionatele europene şi multe alte medalii la concursuri naţionale.

De skandenberg, Alexandru s-a simţit atras din perioada liceului, când un coleg mai mare i-a sugerat să să se pregătească împreună. I-a plăcut şi a început să se antreneze. Părinţii şi prietenii l-au susţinut financiar până acum, mai cu seamă că Alexandru participă la concursuri individual, fără apartenenţă la vreun club sportiv. De altfel, şi antrenamentele le susţine tot singur, de 4 ani de când practică acest sport.

La recent încheiatele Campionate Naţionale a avut de depăşit adversari cu nume, adevărate elite ale skandenbergului naţional, iar concurenţa a fost acerbă, dacă ţinem cont de faptul că majoritatea sportivilor prezenţi au „în spate” un club sportiv, sunt bine pregătiţi şi susţinuţi financiar.

„Cel mai greu a fost la lupta cu mâna stângă, am avut un adversar redutabil, din Chişinău, Republica Moldova, clasat pe locul II, a fost foarte greu. La mâna dreaptă pot să spun că m-am jucat cu ei, dacă ţineţi cont de faptul că joaca asta înseamnă, în medie 10-12 concurenţi de care trebuie să treci ca să ajungi în finală, neînvins. Mă bucur că am reuşit, totuşi”

a spus Alexandru Epuran.

La această a VII-a ediţie a Campionatului Naţional a participat şi VLAD EPURAN, fratele mai mic cu doi ani al lui Alexandru, şi s-a clasat pe locul VII la categoria lui, în condiţiile în care a avut de înfruntat 17 adversari pe „mâna stângă” şi 28 pe „mâna dreaptă”.

Ce înseamnă skandenbergul pentru cei doi? În jur de 7-8 ore pe săptămână de antrenament, de pregătire intensă, un regim alimentar specific acestui sport („cu urzici nu faci muşchi”, spunea Alexandru), examene medicale minuţioase, toate acestea însemnând bani, la urma urmelor.

„Participarea la un campionat naţional înseamnă circa 1500 de lei, sau 1000 de lei, dacă vii cu pachet de acasă. De mâncare, bineînţeles!”, declara Alexandru Epuran.
Pe cei doi îi aşteaptă, de-acum înainte, campionatelele europene, care vor avea loc în Lituania, undeva prin luna mai, şi cele din Polonia. Financiar, asta înseamnă un efort financiar de 1500 de euro pentru fiecare participare. 

„Dacă nu au bani de aceste campionate europene, se vor duce următorii de pe listă, la categorie, cei care au bani, desigur. Şi este păcat de toată munca lor, de ambiţia şi se faima pe care o aduc Severinului. Toată lumea a auzit de Oncescu şi de ceilalţi, dar ei sunt acolo, la Bucureşti, nu aici, la Severin”, ne spunea tatăl copiilor.

Pentru ca faima europeană a fraţilor Epuran să se concretizeze n-ar fi rău ca eventualii sponsori, dar şi responsabili din administraţia publică locală să contribuie financiar în contul SV38943722600, deschis la BRD, pe numele Asociaţiei Sportive E-SKA Drobeta. Alexandru Epuran merită să fie sprijinit pentru că, dincolo de toate, muşchii reprezintă un brand!


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite