Cum se prepară plăcinta cu brânză turnată sau prăjitura de duminică, după o reţetă tradiţională din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem o reţetă tradiţională din nordul Mehedinţiului, din localitatea Isverna, care se găseşte într-o culegere de reţete semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă şi intitulată „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.

Iată modul de preparare al acestui preparat foarte gustos.

Le amesteci pe toate acolo: brânză, ouă, pui un praf de copt sau drojdie, făină de mălai sau acum, griş. La o tavă normală de aragaz pui şapte-opt ouă ca să iasă mai pufoasă şi brânză să fie cam un castron de sarmale. Întâi se bat ouăle cu brânza şi cu un pic de zahăr şi apoi punem făina cât cuprinde.

Praful de copt îl dizolvăm în apă minerală sau sifon, iar drojdia se desface în apă călduţă şi se pune după ce am pus o parte din făină.

Compoziţia trebuia să fie la fel de groasă ca la cea de chec, bine amestecată, fără cocoloaşe. De preferat este să avem brânză dulce şi cui îi place mai pune şi puţină brânză de oaie. Dacă puneai drojdie, trebuia să o laşi să crească şi o pui în ţest sau în cuptor.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite