Cum se prepară budinca de ciuperci, un aperitiv gustos şi uşor de realizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budincă de ciuperci FOTO Aflacum.ro
Budincă de ciuperci FOTO Aflacum.ro

Vă recomandăm o reţetă foarte simplă de budincă din ciuperci din cartea de bucate a Sandei Marin, care se prepară destul de rapid, din cele mai accesibile produse.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 3 linguri unt, 200 g miez franzelă, 1 ceapă mijlocie, 4 ouă, sare, piper.

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală, se taie felii subţiri şi se înăbuşă cu puţin unt. Se moaie în lapte miezul de franzelă şi se stoarce. Se pune la foc ceapa tăiată mărunt cu 2 linguri de unt.

Se adaugă pâinea şi se amestecă bine, până se obţine o pastă. Se dă cratiţa la o parte. Când pasta începe să se răcorească, se adaugă 4 gălbenuşuri pe rând, sare şi piper.

Se pun ciupercile şi la urmă albuşurile spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi se pune să fiarbă o oră pe baie de apă. Se răstoarnă şi se serveşte cu sos de roşii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite