Castraveţi în oţet: reţeta simplă şi rapidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nelipsiţi din cămară pe timpul iernii, castraveţii în oţet pot fi serviţi în sezonul rece alături de preparatele din carne şi legume, la masa de prânz sau la cină. Vă prezentăm o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate.

Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea, se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi, după gust, câţiva căţei de usturoi.

În acest timp se fierbe oţetul cu sare, astfel încât să fie bine sărat la gust (50 g sare la 1 litru de oţet), şi cu câteva boabe de piper.

Se aşază castraveţii în borcan, iar printre ei felii de morcov, frunze de ţelină şi căţei de usturoi. Se toarnă oţetul răcorit împreună cu boabele de piper. Deasupra se pun boabele de muştar. Se leagă borcanul cu hârtie pergament. Se pune borcanul la cămară, iar după 10 zile castraveţii se pot consuma.

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite