Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică FOTO Corina Macavei
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică FOTO Corina Macavei

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Ultimele probe din cadrul examenului de Bacalaureat 2015 au loc vineri, testul fiind susţinut la fizică, chimie sau informatică de către elevii care au absolvit un liceu cu profil real şi la geografie, filosofie, logică, economice, psihologie sau sociologie de către cei de la profilul umanist. În judeţul Mehedinţi sunt înscrişi 2.443 de elevi.

UPDATE Subiecte Biologie Anatomie Bacalaureat 2015

image

Subiecte Fizică Bacalaureat 2015

 

Subiecte bac la Fizica
Subiecte bac la Fizica
Subiecte fizica pag 3
Subiecte fizica pag 4

Subiecte Biologie Vegetală şi Animală Bacalaureat 2015

image
image
image

Subiecte Logică Bacalaureat 2015

image
image

Subiecte Geografie Bacalaureat 2015

image
image
image
image

Subiecte Sociologie Bacalaureat 2015

image

Subiecte Informatică Bacalaureat 2015

image

 

Subiecte Chimie Anorganică Bacalaureat 2015

image
image
image

   

Subiecte Chimie Organică Bacalaureat 2015

image
image
image

Subiecte Economie Bacalaureat 2015

image
image

Subiecte Psihologie Bacalaureat 2015

UPDATE 12,45 La ultima probă au fost înscrişi 2277 de elevi, din care 159 au absentat astăzi. În opţiunile elevilor, materia preferată a fost biologia, fiind înscrişi să susţină această probă – 1063 de elevi, urmată de geografie cu 777 de elevi înscrişi. Urmează fizica – 117 elevi, logoca – 105 elevi, chimia – 96 elevi, economia – 34, sociologia – 3 elevi, informatica – 31 elevi, psihologia – 20 elevi, filozofia – 1 elev.


La limba română au fost înscrişi 2274 de elevi şi au absentat 131 elevi, iar la proba obligatorie la matematică sau istorie au fost înscrişi 2277 de elevi şi au absentat 159.

Subiectele vor putea fi găsite de vineri dimineaţa şi pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului.

Pentru ultima probă a examenului de bacalaureat, candidaţii au putut opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională.

Rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizica se va face vineri, 3 iulie, de la ora 12.00, la Adevărul Live.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică

La sesiunea din această vară a examenului de bacalaureat s-au înscris în judeţul Mehedinţi 2443 de candidaţi, din care din promoţia curentă provin 2086, iar din promoţiile anterioare 357. Aproximativ 400 de elevi care au absolvit anul acesta clasa a XII-a nu s-au înscris să susţină în această sesiune examenul maturităţii.

Adevarul.ro va prezenta rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, în ziua de vineri, 3 iulie, la ora 12.00, la Adevărul Live.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică: şapte centre de examen

“Ca şi noutate, membrii comisiilor din centrele de examen, din centrele de evaluare, comisia judeţeană a examenului de bacalaureat au posibilitatea să verifice prin sondaj înregistrările audio-video atunci când se constată anumite fraude”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Regulile ce trebuie respectate de absolvenţi în sala de examen

Regulamentul de la BAC 2015 vine cu o serie de noutăţi. Una dintre ele o reprezintă obligaţia ca membrii comisiei să verifice - prin sondaj - înregistrările audio/video din sălile de examen după fiecare probă scrisă. Sălile de examen sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, iar candidaţii pot intra până 8.30 dimineaţa, aşezându-se câte unul în bancă, după lista nominală afişată la intrare, potrivit metodologiei de examen.

În fiecare sală de examen nu pot să fie repartizaţi peste 15 candidaţi, iar lista cu numele acestora este afişată pe uşa fiecărei săli. Candidaţii nu au voie să intre în examen cu materiale ajutătoare (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări), cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor. Se interzice şi supraveghetorilor să intre în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, precum şi cu ziare, reviste, cărţi etc.

Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistenţii le vor explica elevilor modul de desfăşurare a probei şi de completare a datelor personale pe foaia tipizată. Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Cum se completează datele de pe foile de examen

Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea.

Candidaţii vor primi atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila “Bacalaureat 2014 – C.E.” câte le sunt necesare. Pentru lipirea colţului lucrării se va folosi lipici sau acelaşi tip de etichete autocolante, pentru toate centrele de examen dintr-un judeţ. Preşedintele comisiei aplică ştampila-tip “Bacalaureat 2015 – C.E.” peste colţul închis şi lipit al lucrării. Aceste operaţii se vor încheia înaintea ieşirii primului candidat din sala de examen.

Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.

Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană.

După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

Candidaţii vor verifica primirea tipului de subiect corespunzător şi vor semna procesul-verbal care menţionează în mod explicit acest lucru. Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut în metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Candidaţii trebuie să folosească pix de culoare albastră

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul şi se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat", se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.

În timpul desfăşurării probelor scrise, precum şi pe perioada evaluării probelor scrise, în sălile de examen şi în centrele zonale de evaluare au voie să intre numai: preşedintele, vicepreşedintele, secretarul şi membrii comisiei din centrul de examen şi persoane delegate de către Comisia Naţională de Bacalaureat sau de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti pentru a controla desfăşurarea corectă a examenului. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări După ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini. La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

La predarea lucrărilor, asistenţii barează spaţiile nescrise, verifică numărul de pagini şi îl trec în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidaţii, precum şi în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării. Ciornele şi lucrările anulate se strâng separat şi se păstrează în centrul de examen. La finalizarea probei scrise, asistenţii predau, sub semnătură, lucrările scrise preşedintelui şi celorlalţi membri ai comisiei.

Aceştia verifică dacă numărul lucrărilor predate corespunde cu numărul semnăturilor din procesul-verbal de predare a lucrărilor scrise, dacă numărul de pagini al fiecărei lucrări coincide cu cel înscris pe lucrare şi în procesul-verbal şi dacă au fost barate spaţiile nescrise. În cazul în care un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.

Rezultatele la Bac 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar rezultatele finale la Bac 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.

Calendar Bacalaureat 2015

29 iunie, luni – proba la Limba Română
30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă
1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor
10 iulie, vineri - afişarea rezultatelor finale

Citeşte şi:

Bacalaureat 2015 matematică. Fiul primarului Constantin Gherghe şi fiica omului de afaceri Iulică Pătraşcu susţin examenul la Colegiul Naţional Traian

Bacalaureat 2015, subiecte la limba Română. Mehedinţi: se poate da examenul maturităţii, chiar şi fără meditaţii în particular

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite