Poliţia Locală avertizează: „Postarea de cuvinte şi expresii jignitoare pe Facebook se sancţionează cu amendă”

Poliţia Locală avertizează: „Postarea de cuvinte şi expresii jignitoare pe Facebook se sancţionează cu amendă”

sediul Poliţiei Locale Timişoara

Poliţia Locală din Timişoara a dat prima amendă pentru o postare pe Facebook. Poliţiştii avertizează că postările de cuvinte şi expresii jignitoare pe reţelele de socializare se sancţionează conform legii 61/1991 republicată, cu amendă între 200 şi 1.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revoluţionarul Corneliu Vaida, primul purtător de cuvând al Armatei şi al revoluţionarilor din decembrie 1989, cetăţean de onoare al Timişoarei, este primul amendat de Poliţia Locală Timişoara pentru o postare pe Facebook. 
 
Într-un comunicat transmis de Poliţia Locală, se precizează că potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public.
 
„Motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”, a transmis Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.
 
Corneliu Vaida a fost amendat, astăzi, de Poliţia Locală cu 900 de lei, ca urmare a unei postări pe Facebook.
 
Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”, a scris Corneliu Vaida lângă o fotografie în care două maşini ale Poliţiei Locale sunt parcate ilegal pe trotuar, blocând circulaţia pietonilor.
 
Cei de la Poliţia Locală au ţinut să explice şi amendarea lui Corneliu Vaida. „Acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, făcându-i <adunătură de nesimţiţi>, <godaci inutili<, <boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi>, <boacterii retardţai de la Disciplina în construcţii>. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunuştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţă”, a mai transmis Dana Seracin. 
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale susţine că poliţiştii care au parcat ilegal şi-au asumat greşeala, „iar ca urmare a semnalări s-a luat măsura imediată de eliberare a spaţiului astfel încât cetăţenii să poată trece”.
 
„Subliniem faptul că întotdeauna Poliţia Locală Timişoara a fost deschisă la sesizările cetăţenilor fiind luate măsurile legale ori de câte ori acestea au fost reale. Semnalarea unui fapt nu este necesar să fie însoţită de jigniri adresate unei întregi instituţii, cu peste 300 de angajaţi, care muncesc permanent pentru asigurarea ordinii şi liniştii pe raza municipiului, a unei instituţii care şi-a depăşit an de an indicatorii de performanţă şi nu a făcut niciodată rabat de la a lua măsuri inclusiv împotriva poliţiştilor locali care au avut abateri disciplinare”, a transmis Daniela Seracin. 
citeste totul despre: