Până unde s-a putut ajunge după moartea unei căţeluşe: „Vrem să plătească moral pentru suferinţa noastră şi a căţeluşei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie de timişoreni îl acuză de malpraxis pe medicul veterinar care le-a operat căţeluşa. Animalul a murit, deşi a fost dus de urgenţă de la Timişoara la Bucureşti. Medicul susţine că este nevinovat, complicaţiile apărute în urma intervenţiei chirurgicale neavând nicio legătură cu operaţia pe care a realizat-o.

Doi soţi din Timişoara, Daiana şi Razvan Musceleanu, sunt hotărâţi să răzbune moartea căţeluşei lor Tasha, moartă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală şi mai multe complicaţii post operatorii. „Coşmarul” Tashei a început, susţine Daiana Musceleanu, în luna iunie a acestui an, când căţeluşa urina cu sânge şi a fost dusă la un spital veterinar din Timişoara.  „În urma examenului ecografic, efectuat de domnul doctor Şerdean Călin, căţeluşa Tasha a fost diagnosticată cu litiază vezicală. Domnul doctor ne-a recomandat intervenţia chirurgicală,spunându-ne că la animale nu este ca la oameni, acestea nu pot elimina calculi pe cale naturală”, povestesc soţii Musceleanu, potrivit cărora Tasha a fost programată a doua zi pentru operaţie. Daiana Musceleanu povesteşte că după operaţie a luat căţeluşa acasă „starea ei fizică nefiind una foarte bună, era absentă”. „Am gândit că işi va reveni deoarece ne-au spus că încă este sub efectul anesteziei. Căţeluşa a fost supravegheată non stop, nu i-am administrat nici apă,nici hrană, pană a doua zi, deoarece aşa ne-a fost recomandat”, au mai relatat proprietarii câinelui.

image

Căţeluşa Tasha, înainte de a se îmbolnăvi FOTO Daiana Musceleanu

Daiana Musceleanu povesteşte că starea căţeluşei s-a agravat, au avut loc mai multe vizite la spitalul veterinar, însă starea căţeluşei nu s-a schimbat, fiind diagonsticată şi cu pancreatită.  „I-am spus (n.r. medicului) că am auzit că la Bucureşti se face dializa şi dacă este nevoie plecăm cu Tasha acolo,facem orice pentru a fi bine”, a mai declarat Daiana Musceleanu, potrivit căreia răspunsul medicului a fost:  „după ce repetăm mâine analizele vom lua o decizie”. În dimineaţa zilei de 17 iunie, timişorenii erau, însă, cu căţeluşa operată cu o săptămână înainte, în Bucureşti. Un medic veterinar din Capitală a constatat „că Tasha avea plaga operată infectată, rinichii nu mai erau funcţionali decat unul unul dintre ei în proportie de 20% şi toate organele interne erau grav afectate”. Soţii Musceleanu susţin că medicul bucureştean le-a transmis că au ajuns prea târziu şi căţeluşa mai are de trăit cel mult două zile, singura soluţie fiind eutanasia.  

„I-am spus că nu ne lasă sufletul să o eutanasiem , să moară când este dat de la Dumnezeu”, a mai spus Daiana Musceleanu, care s-a întors cu căţeluşa la Timişoara. Starea Tashei s-a înrăutăţit, respirând din ce în ce mai greu. „În dimineaţa zilei de 19.06.2016 în jurul orei 01:56 am constatat decesul”,  povesteşte Daiana Musceleanu, care îl consideră responsabil de decesul câinelui pe medicul care a efectuat operaţia. „Atât eu cât şi soţul meu dorim să îl dam în judecată pe medicul veterinar. Cazul va ajunge în instanţă deoarece dorim să ni se facă dreptate, să plătească moral pentru suferinţa noastră şi a caţeluşei noastre”, a mai spus Diana Musceleanu.

image

Căţeluşa Tasha, înainte de a muri FOTO Daiana Musceleanu

Până a ajunge să îl dea pe medicul veterinar în judecată, soţii Musceleanu trebuie să adreseze Colegiului Medicilor Veterinari Filiala Timiş, iar dacă nu sunt mulţumiţi de concluziile unei comisii judeţene se pot adresa comisiei de la nivel naţional. În acest moment plângerea soţilor Musceleanu este la comisia judeţeană, unde medicul a trimis un răspuns.

Contactat de „Adevărul”, medicul Călin Şerdean a declarat că se consideră nevinovat, respingând acuzaţiile familiei Musceleanu. „Doamna a venit cu un câine pe care eu l-am diagnosticat cu urolitiază. După doi ani de când se plimbă pe la un cabinet sau altul că urina câinele cu sânge, eu i-am pus un diagnostic de urolitiază.  După doi ani în care se plimbă pe la un cabinet sau altul. Căţelul a fost operat, iar după operaţie a făcut pancreatită cronică de tip exudativ. Era clar că pancreatita nu a apărut în două zile brusc din cauza tratamentului. Poate că a apărut din cauza stresului sau pentru că a fost într-o stare subclinică şi s-a declanşat pe fondul intervenţiei chirurgicale. Oricum, proprietarii au fost avertizaţi că nu a apărut din cauza noastră. Pancreasul este în partea total opusă vezicii urinare. Doamna e limitată, în sensul că nu poate să înţeleagă nişte chestii normale, iar eu nu am timp să stau să îi explic din punct de vedere anatomic, fiziologic şi fiziopatologic ce se poate întâmpla acolo. Pur şi simplu a apărut o complicaţie care a fost independentă de noi”, a declarat medicul Călin Şerdean.

Medicul a mai spus că „doamna are nişte pretenţii aberante”. „Vrea să îi restituim tratamentul. Pe mine dacă mă doare capul şi mă duc să îmi iau un medicament de la farmacie şi nu îmi trece durerea, nu mă duc să îmi cer banii înapoi. Noi am făcut nişte teste, am făcut nişte analize, au fost manopere. Nu i-am luat banii că aşa am vrut eu sau că am avut ceva cu ea. Acuma să mă iertaţi, dar mor şi oamenii. Pancreatita la om, ca şi pancreatita la câine nu are niciun tratament. Pancreatita nu are nicio legătură cu ce susţine doamna”, a mai spus medicul. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite