Timişorenii care sunt terorizaţi de şefi au unde să se plângă. Primul Centru Anti-Mobbing din zona de Vest oferă ajutor celor hărţuiţi la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobbing-ul este asociat cu conceptul de hărţuire psihologica la locul de muncă FOTO www.elpsicoasesor.com
Mobbing-ul este asociat cu conceptul de hărţuire psihologica la locul de muncă FOTO www.elpsicoasesor.com

Centrul Anti-Mobbing din Timişoara îi aşteaptă pe cei care sunt hărţuiţi la locul de muncă. Li se vor oferi consiliere psiho-socială şi ajutor gratuit

Primul centru Anti-Mobbing din zona de Vest, şi al doilea din România, a fost inaugurat în vara anului 2012, 

Centrul oferă peste 30 de tipuri de servicii şi suport adresate victimelor fenomenului mobbing, dar şi de informare şi consiliere psiho-socială şi mediere a conflictelor. 


În România, fenomenul de mobbing este asociat cu conceptul de hărţuire psihologica la locul de muncă. Se poate defini ca o serie de comportamente şi acte ostile la locul de muncă, realizate în mod sistematic şi continuu, cu o durată de cel puţin şase luni, care vizează o anumită persoană, în vederea izolării şi marginalizării acesteia”, a declarat Paula Ternauciuc, de echipa APFR Timişoara.


Statisticile din România arata că dintre cei hărţuiţi, 45% sunt bărbaţi iar 55% femei. Mobbingul poate fi exercitat de către un superior asupra unui angajat, dar şi invers, de către angajaţi asupra unui superior, precum şi de către colegii de muncă asupra unuia dintre colegi.


Aceste acţiuni de injustiţie, denigrare, de încalcare a drepturilor, de hărţuire psihologică, agresiune la care sunt supuşi oamenii la locul de muncă, generează importante prejudicii personale, dar şi la nivel organizational. 

“Persoanele mobbizate se pot confrunta cu tulburări de somn, coşmaruri, probleme de concentrare, tulburări de alimentaţie, dependent de substanţe, izolare socială şi sunt afectate de boli profesionale (migrene, boli cardiace, astm, dermatite). În multe cazuri, persoanele mobbizate ajung în incapacitate de muncă, sunt afectaţi de şomaj, săracie, sunt asistaţi social sau se pensionează mai repede pe caz de boală”, a explicat Paula Ternauciuc.
 

Centrul Anti-Mobbing a fost deschis în cadrul Asociaţiei pentru Promovarea Femeii în România (APFR). 
 

Daca vă confruntaţi cu astfel de probleme la locul de muncă sau cunoşteţi pe cineva în astfel de situaţie, cei de la APFR vă îndeamnă că apelaţi, gratuit, la serviciile Centrului Anti-Mobbing Timisoara, care se află pe strada Letea nr.46.

Citeşte şi:

Cum te terorizează şefii pentru a te obliga să îţi dai demisia


Se deschide primul Centru Anti-Mobbing din Timişoara 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite