Candidatul USR Timiş la Senat, Raoul Trifan, fără facultate: Niciodată nu mi s-a cerut diploma de studii la angajare
0Timişoreanul Raoul Trifan, vicepreşedintele USR Timiş, candidat pentru Senatul României, este în mijlocul unui scandal mediatic.
Raoul Trifan, vicepreşedintele USR Timiş, este arătat cu degetul de adversarii politici că nu are studii superioare. Candidat pentru Senatul României, Trifan nu a finalizat Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, unde a fost student în perioada 2005-2007. Absolvent al unui liceu de top din Timişoara, „Jean Lous Calderon“, la secţia Informatică, Raoul Trifan a abandonat facultatea în anul doi, dedicându-se unei cariere de succes în domeniul IT.
În CV-ul său de pe Linkedin, Trifan a specificat, la secţiunea Studii: “Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor 2005-2007, Management, Unlicenced, Interrupted”.
În timp ce pe site-ul intern al USR Timiş scrie că a urmat facultatea în perioada 2004-2007 (fără să se specifice întreruperea ei), ceea ce i-a făcut pe adversarii săi să-l acuze că a încercat să ascundă faptul că nu are studii superioare.
Raoul Trifan susţine că nu a negat niciodată nu are facultate, din contră.
„Da, nu am terminat facultatea, şi nici nu am susţinut că aş fi absolvit-o. În CV-ul meu am specificat acest fapt care nu mi-a influenţat deloc cei aproape 15 ani de carieră profesională, inclusiv în poziţii de management, în corporaţii. Nu mi-am început prezentările cu această informaţie pentru că nimeni nu procedează aşa, dar am fost tot timpul transparent şi onest vizavi de cine sunt şi ce experienţă am în spate”, susţine Raoul Trifan.
CV-ul lui Trifan de pe Linkedin
IT-stul de la USR Timiş a explicat şi de ce a renunţat la facultate.
„Situaţia familială de atunci nu mi-a permis să mă concentrez pe studii şi m-a obligat să prioritizez un job care să mă întreţină. Mai târziu, diploma de facultate a devenit tot mai puţin importantă faţă de experienţa dobândită la locul de muncă. Şi chiar dacă mi-ar fi plăcut să am ocazia să-mi termin studiile, rolurile solicitante pe care le-am ocupat în companiile pentru care am lucrat nu mi-au oferit, nici ele, timpul de care aş fi avut nevoie.
În al doilea rând, niciodată, dar niciodată, nu mi s-a cerut diploma de studii la angajare. Şi am lucrat într-unele dintre cele mai mari corporaţii globale. Pentru că în domeniul în care am lucrat nu contează aşa de mult diploma de licenţă. Am avut de-a lungul timpului mulţi colegi sclipitori care ori nu aveau facultatea terminată, ori erau licenţiaţi în total alt domeniu. Ce contează, de fapt, este să ai experienţă, să înţelegi cum funcţionează industria globală de IT şi să livrezi rezultate.
Tot timpul am fost întrebat ce ştiu să fac şi mai apoi promovat ca manager pe baza rezultatelor mele şi ale echipelor mele. Am creat, împreună cu echipele multinaţionale pe care le-am condus, softuri pentru instituţii şi companii mari din lume şi am fost apreciat şi propus pentru poziţii de management”, a explicat Raoul Trifan.
„Nu recomand tinerilor să o ia pe calea pe care am luat-o eu”
Raoul Trifan mai spune că reuşita într-un domeniu de top poate să fie o excepţie şi exemplul să nu trebuie urmat de ceilalţi tineri.
„Nu recomand tinerilor să o ia pe calea pe care am luat-o eu, împins mai degrabă de conjunctură decât de o alegere. Dacă e ceva de învăţat din experienţa mea, acel lucru este că o facultate trebuie făcută la timpul ei, pentru că în viaţa de adult, cu responsabilităţi profesionale şi de familie, va fi mai complicat, dacă vrei să urmezi cursuri la zi. Niciodată nu e prea târziu pentru studii universitare, dar ştiu pe pielea mea cât de greu este să faci o facultate şi să lucrezi în acelaşi timp”, susţine Trifan.
Dacă va ajunge în Parlament, Trifan va susţine iniţiative legislative care ajută tinerii să se întreţină în timp ce sunt la facultate şi care să construiască un sistem universitar mai incluziv faţă de elevii din rural.
„Există ţări în care orele petrecute la facultate sunt plătite cu jumătate de normă de către angajatori şi ar putea fi un exemplu de bune practici în acest scop. Ideea este că avem nevoie de mai mulţi tineri în universităţi, acolo unde obţin, cel puţin o structură pentru a dobândi cunoaştere şi abilităţi pentru joburile de mai târziu. România este încă pe ultimul loc în UE la procentul de persoane cu studii superioare în categoria de vârstă 25-34 de ani, iar foarte puţini dintre absolvenţi provin din mediul rural. Şi asta trebuie să schimbăm”, a concluzionat Raoul Trifan.
Locurile de muncă ale lui Raul Trifan
Vă mai recomandăm:
Continuă neînţelegerile între PNL şi USR PLUS la Timişoara. Viceprimarul propus de PNL, picat la vot
Dominic Fritz nu mai aşteaptă după PNL. Îl propune luni viceprimar pe colegul său de partid Ruben Laţcău