Şcoală de elită la Timişoara. Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon” a câştigat titlul de Şcoală Europeană

Şcoală de elită la Timişoara. Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon” a câştigat titlul de Şcoală Europeană

Şcoala europeană cu acte la Timişoara

Schimburi de experienţă ale copiilor, burse de sute de euro şi o continuare a studiilor la universităţi de prestigiu din Europa - sunt oferte pentru elevii care studiază la Liceul „J.L.Calderon" din Timişoara. Rezultatele nu au rămas neobservate, aducând un titlu de prestigiu - liceul timişorean a câştigat, recent,  titlul de şcoală europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

A concurat cu sute de şcoli din ţară şi a câştigat. Una din cele mai deschise şcoli spre Occident din ţară se află la Timşoara. Aici, copiii se pot mândri cu o serie de experienţe multiculturale desfăşurate în Europa. Zecile de parteneriate cu unităţi de învăţământ din Europa, dar şi numărul ridicat de proiecte aflate în desfăşurare au atras Liceul „Jean Loius Calderon" titlul de şcoală europeană.

Schimburi de experienţă

„În ultimii ani, am desfăşurat foarte multe parteneriate şi chiar schimburi de experienţă cu unităţi de învăţământ din Spania şi Franţa. Copiii noştri au stat două săptămână alături de spanioli, au participat la cursuri şi ateliere şi au vizitat obiective turistice de peste hotare. Ultima experineţă a fost cu cei din Spania", a explicat Daniela Jictăraşu, director al liceului.

Școala fără note, bănci sau clopoțel. Învățământul alternativ atrage copiii către educație prin metode speciale

În plus, tinerii au şansa de a-şi continua studiile în universităţi din afara hotarelor. „Numai anul trecut, am trimis cinci copii la studiu în Spania şi Franţa. Toţi au plecat cu burse", a povestit Luana Tache, director adjunct şi coordonator al mai multor parteneriate.

Burse de sute de euro

Alina Doina Tache este elevă în clasa a XII-a la Liceul „J.L.Calderon" şi a participat la un schimb de experienţă cu copii de la „Instituto de Education Secundario Unta del Verde" din Sevilla.

După ce a asistat la cursurile spaniolilor timp de două săptămâni, tânăra conideră că s-ar adapta uşor la învăţământul din străinătate. „Mi se pare destul de uşor felul lor de a învăţa. Nu cred că aş avea probleme să studiez aocolo", mărturisteşte tânăra.

În plus, datorită rezultatelor deosebite de la şcoală, tânăra a beneficiat şi de o bursă de 600 de euro din partea Amabasadei Franceze.


citeste totul despre: