Vor să vină din Buftea pentru a se căsători la Poarta Sărutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece cupluri vor să se căsătorească la Poarta Sărutulu
Zece cupluri vor să se căsătorească la Poarta Sărutulu

Până în prezent, zece cupluri s-au arătat interesate să se căsătorească chiar în noaptea de Revelion, lângă Poarta Sărutului.

O pereche din Buftea vrea să vină şi să se căsătorească lângă opera lui Brâncuşi, un adevărat simbol al iubirii. „Am început deja înscrierile pentru căsătoriile din noaptea de Revelion la Poarta Sărutului şi avem până în momentul de faţă 10 solicitări telefonice de la persoane care doresc să se căsătorească. Nouă dintre cupluri sunt din judeţul Gorj şi unul este de la Buftea. Noi aşteptăm ca aceştia să depună documentele necesare în perioada 21-23 decembrie. Taxa a rămas nemodificată şi este de 400 de lei. Aşteptăm cu interes să vedem din ce colţ al ţării vor mai veni persoane. În anii trecuţi am avut şi de la Baia Mare, de la Craiova, Sibiu, Bucureşti, din aproape toate zonele ţării. Ne bucurăm că oamenii vin cu interes în oraşul nostru pentru a-şi uni destinele“, a spus Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu. 

Cuplurile vor primi din partea Primăriei Municipiului Târgu Jiu flori, şampanie şi torturi, cadou din partea instituţiei.

220 de perechi s-au căsătorit la Poarta Sărutului

Căsătoriile la cumpăna dintre ani se organizează încă din anul 2002 la Poarta Sărutului. Până în acest moment au fost oficiate peste 220 de căsătorii.

„Spre fericirea noastră, această tradiţie a depăşit graniţele judeţului, pentru că foarte multe persoane din afară s-au interesat de acest eveniment. Dacă am început mai timid, să spun aşa, cu şapte oficieri în primul an, am ajuns ca în anul 2013 să avem 26 de căsătorii în noaptea de Revelion”,

a declarat Dan Laurenţiu,

Documente necesare

Cuplurile au nevoie de următoarele documente pentru a se putea căsători: actele de identitate în original şi copie, certificatele de naştere în original şi copie, certificatele medicale privind starea de sănătate, care sunt valabile 14 zile - acele certificate prenupţiale care trebuie să cuprindă menţiunea expresă «Se Poate sau Nu Se Poate Căsători». Persoane care au mai fost căsătorite trebuie să facă dovada desfacerii căsătoriei anterioare, fie printr-o sentinţă de divorţ definitivă şi irevocabilă, fie un certificat de divorţ, în cazul în care divorţul s-a pronunţat pe cale administrativă, sau certificatul de deces, dacă s-a desfăcut căsătoria prin decesul unuia dintre soţi. Ambii soţi trebuie să fie prezenţi în momentul depunerii documentelor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite