Procesul lui Călinoiu cu ANI, trimis la Curtea de Apel Alba Iulia

Procesul lui Călinoiu cu ANI, trimis la Curtea de Apel Alba Iulia

Procesul lui Călinoiu va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia                                    FOTO Alin Ion

Soarta lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, va fi decisă de către instanţa Curţii de Apel Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, 9 martie, ca procesul prin care Ion Călinoiu a atacat raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să se judece de către urtea de Apel Alba Iulia: „Trimite cauza spre judecare Curţii de Apel Alba Iulia-secţia contencios administrativ şi fiscal“.
Ion Călinoiu a solicitat strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şeful Consiliului Judeţean Gorj şi preşedintele executiv al PSD Gorj este acuzat de inspectorii de integritate de incompatibilitate şi conflict de interese. Acesta a contestat raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), dar cererea i-a fost respinsă pentru că nu a timbrat-o. Călinoiu a depus o nouă solicitare la instanţa de judecată. În urma mai multor opinii exprimate în spaţiul public, potrivit cărora prima sentinţă a rămas în vigoare şi Călinoiu trebuie revocat din funcţie, Prefectura Gorj a solicitat lămuriri cu privire la această cauză la mai multe instituţii, dar până acum, nu a prezentat o poziţie oficială. 
 

Acuzat de incompatibilitate, conflict de interese şi fals

 
Conform raportului ANI, Ion Călinoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de preşedinte, următoarele calităţi, contrar prevederilor legale: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012 şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social – expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013. Mai mult decât atâtr, ANI îl mai acuză pe Călinoiu că nu a consemnat în declaraţiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014 veniturile obţinute în baza contractelor încheiate cu instituţiile amintite şi a depus o plângere penală împotriva lui Ion Călinoiu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în care este acuzat de fals. Dacă va pierde procesul cu ANI, Ion Călinoiu va primi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice timp de trei ani.
citeste totul despre: