Au venit la medic ca să le scoată din urechi dispozitivele de copiere la bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Stanciu extrage receptoarele din urechi cu un magnet puternic
Medicul Stanciu extrage receptoarele din urechi cu un magnet puternic

Candidaţii la examene apelează la sisteme moderne de a copia şi reuşesc, astfel, să învingă vigilenţa profesorilor supraveghetori. Receptorul minuscul care se introduce în interiorul urechii este metoda folosită cel mai frecvent de cei care copiază. Patru persoane au ajuns la spital pentru că nu şi-au mai putut scoate din ureche receptoarele.

Un tânăr s-a prezentat la Secţia ORL sâmbăta trecută la spital, iar alţi trei luni, după proba la limba şi literatura română pentru a le fi scoase din urechi receptorii pe care i-au folosit la copiat. Totuşi, în acest an au fost mai puţine cazuri faţă de perioadele anterioare. „La bacalaureatul din acest an au fost mai puţine cazuri decât la sesiunile din anii trecuţi, când veneau şi zece pe zi. Luni au fost trei persoane care s-au prezentat cu receptori în conductul auditiv. Nu au fost probleme deosebite. A mai fost şi sâmbătă un caz de felul acesta. Probabil că făceau experimente să vadă cum funcţionează. Probabil că sunt mulţi care apelează la această metodă, dar şi le introduc şi scot singuri“, spune medicul Gheorghe Stanciu de la Secţia ORL a spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Unii tineri au ajuns la operaţie

Medicii scot receptorii cu un magnet puternic. „Este vorba de un receptor de dimensiuni foarte mici care se introduce, prin conductul auditiv extern, şi ajunge cu ajutorul unui magnet pe timpan. Problema este că dacă în conductul auditiv există cerumen sau altceva nu mai poate fi scos de acolo. Ei încearcă să-l scoată tot cu magnetul şi, dacă nu reuşesc, vin la noi. Noi am găsit o soluţie şi am găsit la secţia de otfalmologie un magnet foarte mare cu care extrag corpii străini metalici. Mai există situaţii în care se ajunge şi la sângerări, ca urmare a intervenţiei pe care o fac singur aceşti tineri. Am avut situaţii în care nu am mai putut să-l scoatem sub nicio formă. A fost nevoie, în două cazuri, de o intervenţie chirurgicală şi au rămas cu surditate şi sechele foarte mari. Cel mai bine este să vină la noi să le scoatem. Au fost foarte multe cazuri de acest fel, mai ales la sesiunile de studenţi“, a mai declarat medicul Stanciu.  
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite