Directorul Viorel David i-a făcut cu ou şi cu oţet pe profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel David, directorul societăţii Artego
Viorel David, directorul societăţii Artego

Directorul societăţii Artego şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj i-a pus la colţ  pe profesori în cadrul întâlnirii „Parteneriatul social-vector pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic din judeţul Gorj”, care a avut loc la Sala Maură din cadrul Prefecturii, la sfârşitul săptămânii trecute.

Dezbaterea cu tema „Parteneriatul social-vector pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic din judeţul Gorj” a fost organizată de Consiliul Judeţean Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu patronatul IMM-urilor, Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, asociaţii profesionale, agenţi economici, oficii de turism.

Directorul societăţii Artego şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj, le-a adus o serie de critici cadrelor didactice: „Problemele sunt simple şi se reduc la competiţie. Faceţi compeţie şi veţi avea rezultate. Dacă nu faceţi competiţie, de unde rezultate. Unde e competiţia de genul «Cel mai bun electrician»? Învăţământul trebuie să aibă pretenţii. Învăţământul este la fel. Şi în anul 1972 când am terminat eu liceul, dar şi acum, învăţământul este la fel. Învăţau trei dintr-o clasă. În rest nu se învaţă. Era mediocritatea care este în toată lumea. Cinci la sută dintre oameni îşi folosesc creierul, iar restul nu-l folosesc şi noi nu-i ajutăm pe copii să-l folosească. Eu intru într-o clasă ca profesor pe un obiect şi îi spun unui elev să spună tabla înmulţirii cu nouă şi nu o stie, în acel moment, profesorul de matematică este şomer. Păi pentru ce sunt eu profesor? Să am rezultate. Să antrenez copilul să ştie tabla înmulţirii. Nu aşa trebuie pusă problema, ci doar prin prisma competiţiei. Dumneavoastră primi un salariu, iar, dacă o să-i învăţaţi meserie, o să avem rezultate foarte bune în învăţământ. Dacă d-voastra o să fiţi pretenţioşi, dacă inspectorii vor fi pretenţioşi, dacă inspectorul şef va fi pretenţios, atunci treburile se vor îndrepta. E în clasa a x-a şi nu ştie tabla înmulţirii, elevul mai are profesor? (...) De ce liceul Ecaterina este pe primul loc? Pentur că are oameni de primul loc, are profesori de primul loc. Se preocupă altfel, într-o structură bine organizată. De ce nu e liceul de la Bustuchin pe primul loc? Că nu are elevi buni? Nu! Are profesori buni, dar nu sunt pretenţioşi. Adică eu mai aud justificări de genul că mă bate elevul. Păi dacă te bate elevul, atunci, prietene, dă-ţi foc. De ce trebuie să-i treceţi pe toţi clasa? Vă obligă cineva? Dacă vine cineva mirosind a alcool în fabrică, a doua zi nu mai există. Dacă profesorul vine băut la serviciu, nu are nicio putere inspectorul şef? Are, dar nu o aplică. Nu vorbesc de Gorj, ci în general“

Replica directorului Liceul din Bustuchin nu a întârziat să vină: „Acum patru ani, noi D-voastră propuneţi nişte meseri care vor să nască revoluţie. Societăţiel civilizate sunt sătule de revoluţie. Noi vrem evoluţie. Vremea revoluţiilor s-a dus. Educaţia nu este un sac de cartofi pe care să-l punem pe umă şi să-l transportăm din punctul A în punctul B. Să fiţi mai rezervat în ceea ce priveşte exemplele“. 

Propuneri pentru noi clase de meserii

Directorii de licee şi specific tehnologic trebuie să solicite înfiinţarea de noi clase de meserii. „Un tabel cu propuneri de meserii pe care să-l ia în calcul Inspectoratul Şcolar Gorj. Sper să fie cât de multe. Dacă dăm importanţă acestui lucru, vor fi mulţi tineri care îşi vor face propria afacere“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite