Călătoria pe jos a lui Brâncuşi din România şi până la Paris, subiect de film

Călătoria pe jos a lui Brâncuşi din România şi până la Paris, subiect de film

Constantin Brâncuşi a mer pe jos până la Paris

Regizorul britanic Peter Greenaway a început filmările la producţia cinematografică „Walking To Paris”, care va avea ca subiect călătoria de 18 luni pe jos pe care Constantin Brâncuşi a făcut-o din România şi până în Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Marele artist a traversat prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia. Călătoria a avut rol iniţiatic, pentru tânăruil artist. Regizorul filmului este britanicul Peter Greenaway. Filmările au început, iar în rolurile principale sunt distribuţi actorii Emun Elliott şi Carla Juri.
„De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri – comice, violente, erotice şi romantice -, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum – lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa -, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”,
 
a declarat Greenaway pentru Screen Daily. 
 
 

Filmul va fi lansat în toamna acestui an

 
 
Brâncuşi s-a stabilit la Paris, unde s-a stins din viaţă în martie 1957. Artistul a lăsat  moştenire statului român atelierul său şi un număr important de lucrări, însă Partidul Comunist  a refuzat să accepte donaţia, astfel că atelerierul şi lucrările care se găseau aici au ajuns în posesia statului francez. .
Filmul este produs de Enjoy Movies, Cobra Film şi CDP, precum şi de SRF Swiss Radio and Television. Lansarea filmului a fost anunţată pentru toamna acestui an.
 
 
 
 
citeste totul despre: